Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерникПерничани почетоха Сретение Господне в новостроящ се храм

Перничани почетоха Сретение Господне в новостроящ се храм

Сретение Господне е храмов празник на църквата, която се строи в пернишкия квартал Тева.И тази година жители на квартала се събраха на светото място, за да почетат празника.

Отец Стоян Стратиев, който е председател на църковното настоятелство на храма, заедно с местни свещеници отслужиха празничен водосвет. Хората запалиха свещички за здраве и отнесоха в домовете си светена вода.Жителите на квартала  се надяват, че до следващата година храмът ще придобие по-завършен вид. „Никой не очакваше толкова меки месеци през зимата, затова и строителните дейности бяха преустановени от строителя. През пролетта те ще продължат.

Снимки – Perniknews

Цените се вдигнаха драстично, очакваме изпълнителите да осъвременят план-сметката и да имаме яснота какви точно средства ще са ни необходими, за да довършим храма. Много се надявам да успеем да изградим двата купола“, сподели инициаторът на богоугодната кауза Валентин Бонев, който е и секретар на църковното настоятелство.Бонев поясни, че засега основната финансова помощ е дошла от Софийската митрополия.

Напомняме, че строителството на храма в Тева започна през 2020 г.Първият камък на строежа положи Белоградчишкият епископ Поликарп. Сградата все още е в груб строеж.

Дарения се набират и по банков път:

BIC: UBBS BGSF

IBAN: BG68UBBS80021019730740

RELATED ARTICLES

Most Popular