Sunday, May 5, 2024
HomeКриминалниПернишките полицаи настояват за по-строги наказания на пияни шофьори

Пернишките полицаи настояват за по-строги наказания на пияни шофьори

Наказанията, които се определят за лишаване от управление на моторно превозно средство при престъпление заради употреба на алкохол, да не са по-малки от административните, предвидени в Закона за движение по пътищата, настояват пернишките полицаи. Това обяви началникът на отдел “Охранителна полиция” в Областната дирекция на МВР комисар Йордан Дундаков на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
По думите му предложението ще бъде внесено в Районна прокуратура – Перник и е обусловено от големия брой произшествия, свързани с употреба на алкохол. От началото на годината досега те са 57 при наличие на до 1,2 промила алкохол в кръвта на водачите и 32 – над 1,2 промила.
Според комисаря най-тежък от гледна точка на пътнотранспортни произшествия (ПТП) е месец април, когато са загинали четирима души. По думите на Дундаков най-честото нарушение е превишена и несъобразена скорост. Досега са наказани 178 неправилно пресичащи пешеходци. Ранени при ПТП са 11 пешеходци, един е загинал.
Много малък е броят на младите водачи, които участват в ПТП, подчерта Дундаков. Той посочи, че всички униформени служители са издържали успешно изпита за прилагане на Закона за движение по пътищата, както и за контрол на движението.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular