Friday, May 10, 2024
HomeСпорт„Перун” загуби в Доброславци, фенове: Съдията подпря домакините

„Перун” загуби в Доброславци, фенове: Съдията подпря домакините

Футболистите на „Перун” отпътуваха за мача срещу „Надежда” в Доброславци с надежда да спечелят поне точка. Но уви – те се върнаха в Кресна с празни ръце.

Двубоят се игра на най-лошия терен в групата – това попречи и на гостите да разгърнат възможностите си.
Срещата започна с натиск на домакините. Гостуващият тим беше изградил добре защитата си, разчитайки само на контраатаки при възможност. В 36-ата минута Пол Отофе проби отляво, получи се рикошет на два пъти и накрая кълбото се спря в мрежата, изненадвайки вратаря на „Перун” Атанас Тъпигьозов за 1:0. От своя страна футболистите на гостуващия тим реагираха по адекватен начин и при една от редките контраатаки Милен Златков от 20-ина метра насочи силен шут към вратаря на домакините Симеон Тасев, но кълбото профуча на сантиметри отдясно в аут.
На разбора на почивката наставникът на „Перун” Благовест Ангелов направи анализ на играта и даде насоки за промяна на резултата. В действителност футболистите на „Перун” заиграха далеч по-добре за разлика от първото полувреме, промени се схемата – 4-4-2 – и след 20-ата минута от втората част възпитаниците на Благовест Ангелов заиграха „ва банк”. На три пъти Петър Добринков, Милен Златков и Иван Георгиев обстрелваха опасно вратаря на домакините Симеон Тасев, но той бе на мястото си и не допусна изненада. Иван Георгиев веднъж проби отдясно защитата на домакините и бе спънат вътре в наказателното поле, но вместо дузпа главният съдия Станислав Апостолов даде сигнал за продължаване на играта. Главният арбитър спести червен картон и на нападател на домакините, който умишлено се хвърли срещу централния защитник Десислав Токов и с бутоните разкървави десния му крак. И в този случай главният съдия Станислав Апостолов даде обяснение, че нямало умисъл в действията на футболиста. Търсейки начин за запазване на резултата, футболистите на „Надежда” правеха всичко възможно да лежат на терена и да бавят играта. На всичко отгоре четвъртият съдия Владислав Макавеев също забавяше връщането на топката на терена, отбелязаха футболни наблюдатели. “В този мач главният съдия Станислав Апостолов, освен че подпираше явно отбора на домакините, показа 4 жълти картона на футболисти на „Перун” в лицето на Борислав Бориславов, Милен Златков, Кристиян Георгиев и Йордан Харизанов”, казаха поддръжници на кресненския тим.
Следващият мач на отбора на „Перун” ще бъде в събота в Кресна срещу „Велбъжд” (Кюстендил).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular