Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Перун” спечели точка срещу „Рилецо” в Кресна

„Перун” спечели точка срещу „Рилецо” в Кресна

Около 700 зрители станаха свидетели на първия домакински мач на любимия си отбор „Перун” на градския стадион в Кресна срещу един от силните отбори в групата – „Рилски спортист” (Самоков).

Срещата започна с опознаване играта на двата противника. Играеше се предимно в центъра на терена и не се стигна до чисти голови положения пред двете врати – причина футболистите на двата тима да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

През втората част на мача играта се оживи. Петър Рогозански на два пъти обстрелва опасно вратата на домакините, но там Атанас Тъпагьозов с котешки рефлекс отрази майсторски насоченото кълбо. Благовест Ангелов от 15-16 метра, Георги Ризов след пробив по десния фланг и Иван Георгиев бяха близо до отбелязване на гол във вратата на гостите, но това не се случи. Най-чистото голово положение беше на Иван Георгиев, който при съотношение на състезатели трима срещу двама пред наказателното поле на „Рилецо”, който не подаде на свободните Благовест Ангелов и Денис Ангелов, заби се в защитата на гостите и топката му бе отнета по елементарен начин.

Чест прави на управата на клуба на „Перун”, която беше създала невероятна организация срещата да премине без ексцесии, което не остана незабелязано от делегата на мача Валентин Лазаров.

След последния съдийски сигнал мнения дадоха:

Атанас Николов – старши треньор на „Перун”: „За мен равният резултат е справедлив. През първите 15-ина минути играта ни бе колеблива и всичко това отдавам на младостта на състезателите. Нашата средна възраст на отбора е 22 години. Защитата за първи път играе заедно, защото не пуснах в игра закъснелите с подготовка и естествено контузените. Най-чистото голово положение в срещата беше през второто полувреме, което Иван Георгиев проигра. Направих и две принудителни смени, изваждайки от терена Венци Маламов и Георги Ризов. Отборът на „Рилски спортист” е много добре обигран и на няколко пъти създадоха опасности пред нашата врата, спасени с вещина от Атанас Тъпагьозов. Вече мислим за гостуването ни на „Ботев” (Ихтиман)”.

Петър Аджов – старши треньор на „Рилски спортист”: „През целия мач дирижирахме нещата на терена. През първата част Николай Чахов не успя да отбележи гол отблизо, а през втората – Петър Рогозански. Вратарят на „Перун” беше на висота. Доволен съм и от нашия страж Стелиян Бонев, който спаси ударите на нападателите на „Перун”. В събота ще посрещнем отбора на „Чавдар” (Етрополе).”

„Перун”: Тъпагьов, Евелин Георгиев, Костадинов, Христов, Станчев, Крушовски, Благовест Ангелов, Ризов, Харалампиев, Маламов, Денислав Ангелов /Богоев, Топузов/

„Рилски спортист”: Бонев, Янков, Колев, Рогозански, Крумов, Младенов, Иванов, Станков, Чахов, Димитров, Николов /К.Аджов, Захариев/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular