Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградПетокласници от Симитли четоха любими откъси в Регионална библиотека „Димитър Талев“ -...

Петокласници от Симитли четоха любими откъси в Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград

Ученици от V Б. и V В. клас при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли с ръководители г-жа Ръзакова и г-жа Воденичарова, посетиха Регионална библиотека „Димитър Талев“ в град Благоевград.
Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли бяха първите участници в тазгодишния „Маратон на четенето“, който стартира в библиотеката. Всеки от тях избра книжка и прочете откъс от нея на своите съученици, които слушаха с интерес.
Те нямаха търпение да чуят и приказката на Андерсен „Палечка“. В ролята на приказен разказвач бе госпожа Силвия Домозетска – директор дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград.
След това директорът на Регионалната библиотека Дора Ангелова разведе учениците из четириетажната сграда. Обиколката включваше посещение на Детски отдел, Детска читалня и Детска зала, Клуб по интереси, Интернет зала, Център за обучение, Заемна за възрастни, Читалня, Обработка, Краезнание, зала Изкуство.
В Заемната за възрастни учениците видяха как се дезинфекцират книгите със специална машина за дезинфекция. Те бяха изключително впечатлени от книгохранилището, намиращо се в подземието. Там се намира и първата книга, внесена в библиотеката. Ангелова им обясни също как се подреждат книгите – от долу нагоре и от ляво надясно.
Гатанките, които библиотекарите зададоха на петокласниците не ги затрудниха и учениците показаха своя бодър ум и досетливост. Залите на библиотеката се изпълниха с детски смях и усмивки, така както трябва да бъде в Деня на хумора и шегата.
На тръгване библиотекарите отправиха покана за следващо посещение, което учениците приеха, доволни от приключението в света на книгите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular