Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПетричПетричанинът Богдан Шумаров: Мечтата ми е да стана № 1 в кикбокса...

Петричанинът Богдан Шумаров: Мечтата ми е да стана № 1 в кикбокса като професионалист

 

Богдан Шумаров е роден на 05.10.1996 година в Петрич.
Първи треньор по кикбокс в СК ГОДО му е Славей Христов. В петричкия клуб престоява до 17-годишна възраст, след което преминава в СК „Боил” – гр. Варна. До момента е спечелил 10 републикански титли в различните възрастови групи. Става балкански шампион, два пъти е европейски шампион за аматьори  и професионалисти, СШ за кадети и два пъти световен вицешампион за мъже. В момента е в родния си град и се съгласи да даде интервю.

  – Доволен ли си от отиващата си 2017 година?

– 2017 година бе най-успешната  в досегашната ми кариера защото спечелих европейска титла през м.март във Варна за професионалисти и златен медал на гала вечерта от международната верига „Супер комбат” в Румъния, спечелвайки срещу домакина Мадален Крачуника. Два пъти станах вицесветовен шампион.

– Кои хора стоят зад досегашните ти успехи?

– Треньорите ми в СК „Боил” – Варна Делян Славов и Красимир Кирилов.

– Как се чувстваш в морската столица Варна?

– Отлично. Във Варна всичко е нормално – страхотен екип сме, вървим навсякъде в правилна посока. Мъчно ми е за Петрич, но след като постигнах всичко в родния ми град трябваше да направя тази крачка и не съжалявам, защото резултатите ми в европейски и световен аспект са налице.

– До кога ще си в активна почивка и кога ще е първият ти официален мач за следващата титла?

– Очаквам потвърждение за участие в Молдова, Румъния и Китай вече на професиоланлия ринг. До февруари най-късно ще се знае всичко. Ще бъда на подготвителен лагер в Амстердам Холандия.

– До кога смяташ да бъдеш на такова напрежение?

– За мен това е начин на живот и хоби. Обичам този вид спорт . Дай Боже поне още 10 години да се занимавам с кикбокс.

– Какъв трябва да бъде Богдан Шумаров за да е винаги на върха?

– Да бъде себе си-упорит, скромен, целеустремен, гладен и жаден за успехи.За да си на върха трябва да полагаш много труд, да се лишаваш от много пикантни неща и удоволствия ,които не липсват на моите връстници. Не съжалявам за нищо, защото гоня високи цели. Мечтата ми е да стана № 1 в света като професионалист.

– Къде се оценява най-високо този вид спорт в България и чужбина?

– За съжаление по достоен начин моят вид спорт се оценя в чужбина в страни като Холандия, Русия, САЩ, Китай. В България не се оценява труда на спортиста по достоен начин. Добре че има добри хора бизнесмени, които ми дават рамо и те стоят в основата на постигнатите ми успехи до момента.

– Има ли нещо за което си мечтаеш като човек и спортист?

– Трябва да имаш мечта. Като станеш рано сутрин трябва да разпределиш парвилно времето си за деня и да се фокусираш изцяло върху кариерата.

– Имаш ли идоли?

Нямам такива. Радвам се на собствените си успехи. Аз съм си аз.

– Имаш ли приятелка в живота?

Засега нямам сериозна връзка. Отдал съм се изцяло на спорта.

– На кои хора трябва да благодариш за постигнатото до момента?

На първия ми треньор в СК ГОДО Петрич Славей Христов и сега на моите треньори в СК „Боил” Делян Славов и Красимир Кирилов.

– Какви са очакванията ти да станеш спортист № 1 на Петрич и за 2017 година?

Големи, защото през 2016 година бях с европейска титла, а през 2017 съм с две европейски отличия и две вицешампионски титли.

– Посланието ти към спортната общественост в Петрич?

Пожелавам много здраве и успехи и сбъдване на мечтие и желанията не само на хората, обичащи спорта, но и  на жителите на цялата община.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular