Sunday, May 5, 2024
HomeСпортПетричките „Мечета” три пъти преодоляха „Пирин” в Рилци

Петричките „Мечета” три пъти преодоляха „Пирин” в Рилци

Изключително тежък мач преживяха петричките „Мечета” на стадиона в Рилци срещу временния водач в групата – „Пирин” (Благоевград). В крайна сметка Благоевград – ДФК и „Мечетата” (Петрич) завършиха при резултат 2:3.
До момента домакините имаха само един равен мач в Гоце Делчев срещу Неврокоп. Треньорът на „Мечетата” набор 2005 Ивайло Хаджигаев, чийто отбор е изграден от футболисти, не спираше да надъхва играчите си. Срещата започна равностойно, като гостите владееха повече топката. В 11-ата минута след разиграване по левия фланг последваха 5-6 къси подавания между петричките футболисти, завършило с шут с левия крак на Атанас Тимов за 0:1. Десет минути по-късно след центриране отдясно от фаул топката прелетя през куп играчи в наказателното поле на гостите и главният съдия Кирил Георгиев единствен видя, че топката е срещнала ръка на петрички футболист и отсъди дузпа, която домакините превърнаха в гол за 1:1. Това стресира петричките „Мечета” и добра атака на домакините завърши с гол на родения в село Ключ талантлив централен нападател Христо Ичев за 2:1. Това попадение стресна „Мечетата”, в същия момент даде и мотивация, в резултат на което се заигра в половината на „Пирин”. В 34-тата минута след индивидуална акция на Иво Атанасов, който преодоля двама от „Пирин” и с удар от около 20 метра оплете кълбото в мрежата зад стража на „орлетата” за 2:2. При този резултат завърши първото полувреме на мача.

В спокоен и окуражаващ тон Ивайло Хаджигаев набързо направи разбор на първото полувреме, като не пропусна да заяви, че няма никаква причина да не се поздравят с победа в този мач, и то като гости.
На терена петричките момчета заиграха с по-голям хъс и на по-високи обороти. 6 минути след началото на втората част на срещата Влади Ласков (наблюдаван от треньор от „Лудогорец”) бе изведен от Атанас Тимов и от 12-13 метра със страхотен шут разтресе напречната греда зад вратаря на „Пирин”. 9 минути преди края на мача образцова атака на „Мечетата”, подета от Влади Ласков, последва пас към Спас Ангов, който с едно докосване насочи кълбото към Атанас Тимов, а той – с диагонален пас промени фронта на атаката, топката попадна у Йордан Стоев, който отблизо опъна мрежата зад вратаря на „Пирин” за 2:3. На три пъти по-късно футболистите на „Пирин” се озоваха близо до вратаря на „Мечетата” Александър Карпаров (също наблюдаван от скаути на 3 отбора), който по невероятен начин се намеси и не допусна гол в мрежата си.
Така с резултат 3:2 „Мечетата” нанесоха първа загуба на „Пирин” в първенството.
След мача наставникът Ивайло Хаджигаев изрази задоволството си от футболистите, които доставиха радост не само на него, но и на родителите, които бяха дошли да ги подкрепят на стадиона в Рилци.

RELATED ARTICLES

Most Popular