Monday, May 6, 2024
HomeСпортПет гола, обрати и победа за Граничар в Яворница

Пет гола, обрати и победа за Граничар в Яворница

На добре подготвения терен в село Яворница в мач от 19-и кръг за първенството на Б-областна група Струма 1 се срещнаха отборите на Яворница и Граничар(Логодаж). Срещата започна равностойно. Постепенно имаше атаки и пред двете врати, но до отбелязване на гол не се достигаше. В 29-а минута Миле Денковски от отбора на гостите видя напред излезлия вратар на домакините и с премерен шут от около 40 метра изпрати топката директно в мрежата за 0:1. Това не се понрави на футболистите от отбора на Яворница, които търсеха начин за изравняване на резултата. В края на първата част на двубоя двойката централни защитници на Граничар не се разбраха и това бе добре дошло за нападателя на домакините Методи Стоименов-Гелс да изравни резултата.

През второто полувреме по-добре стоеше отборът на гостите. В 64-а минута след центриране от фланга на Миле Денковски Станислав Карадалиев се оказа най-съобразителен при мелето и с крак отклони кълбото за 1:2. В 68-ма минута Антони Андонов тръгна от средата на терена директно срещу вратата на Яворница, преодоля изпречилите му се футболисти и сам срещу вратаря изпрати кълбото в мрежата за 1:3. От този момент нататък  отборът на Граничар заигра затворено, търсейки пространства за контраатака. Главният съдия отсъди дузпа в полза на домакините, която Несин Мехмедов превърна в гол за 2:3. На два пъти отличните спасявания на вратаря на гостите Веско Митев бе причина да не се стигне до отбелязване на нови попадения от страна на футболистите на Яворница.

„Стана хубав мач, изпъстрен с много интересни атаки и пред двете врати. Футболистите на терена играеха много техничен футбол. Теренът беше много добре подготвен и изказвам своята благодарност  към футболистите на Яворница за коректното отношение през цялото време на мача. Вече мислим за следващия мач, който за нас е дерби на стадиона в Падеш срещу временния водач в групата –Спортист 1959, сподели старши треньорът на Граничар(Логодаж) Кирил Христов.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular