Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградПирин започна сезона със загуба от Локомотив след обрат в Пловдив

Пирин започна сезона със загуба от Локомотив след обрат в Пловдив

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Пирин (Благоевград) като домакин в мач от първия кръг на футболната efbet Лига. “Железничарите” осъществиха пълен обрат, за да се поздравят с крайния успех, предаде БТА.

Станислав Костов даде аванс на гостите от Благоевград, но с попадения на Преслав Боруков и Бирсент Карагарен „черно-белите“ стигнаха до победата. Двубоят беше изгледан на живо от рекордьора по голове за националния отбор на България Димитър Бербатов.

Снимка – Corner

В 10-ата минута отборът на Пирин поведе в резултата. След центриране от корнер защитник на Локомотив изби топката, тя попадна на крака на Юлиян Попев, който опита удар, но се получи подаване към Станислав Костов, който се изскочи зад защитата на домакините и реализира в мрежата на Илко Пиргов. Попадението беше признато и след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР.

В 22-ата минута Локомотив стигна до първи точен удар. След центриране от корнер капитанът на “черно-белите” Димитър Илиев се възползва от грешка в опита за изчистване на бранителите на Пирин и нанесе изстрел, но вратарят на гостите Янко Георгиев спаси.

Три минути преди края на редовното време на първата част Локомотив (Пловдив) изравни резултата. Бирсент Карагарен преодоля двама играчи на Пирин отдясно, навлезе в наказателното поле, елиминира трети съперник и подаде към Преслав Боруков, който овладя и от границата на вратарското поле прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Янко Георгиев.

Второто полувреме започна с натиск на Локомотив (Пловдив). В 53-ата минута голмайсторът на домакините Преслав Боруков можеше да влезе в ролята на асистент. Нападателят се измъкна по левия фланг и центрира по земя, двама защитници на Пирин се разминаха с топката и тя падна на крака на Бабакар Дион, който обаче от около 10 метра не успя да нанесе точен удар.

7 минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат. Петър Витанов получи с гръб към вратата на Пирин, успя да се обърне, освобождавайки се от защитник на гостите, навлезе в наказателното поле и пусна пас вляво към Бирсент Карагарен, който още с първото си докосване елегантно прехвърли Янко Георгиев от малък ъгъл и реализира за 2:1.

В 68-ата минута Димитър Илиев можеше да сложи точка на спора, след като Петър Витанов центрира отляво и капитанът на Локомотив стреля без подготовка от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

До края на срещата повече попадения не паднаха и така играчите на Александър Томаш започнаха с победа новия сезон в родния футболен елит.

Локомотив (Пловдив) – Пирин (Благоевград) 2:1 (1:1)

голмайстори: 0:1 Станислав Костов 10, 1:1 Преслав Боруков 42, Бирсент Карагарен 60

стадион: “Локомотив”

главен съдия: Драгомир Драганов

жълти картони: Пиер Зебли (Локомотив Пловдив); Преслав Йорданов, Станислав Костов (Пирин Благоевград)

състави:

Локомотив (Пловдив): Илко Пиргов, Александър Василев, Мартин Паскалев, Райън Бидунга, Милош Петрович, Петър Витанов (93 – Тодор Павлов), Пиер Зебли, Димитър Илиев (К), Бирсент Карагарен (88 – Христо Иванов), Преслав Боруков, Бабакар Дион (76 – Ивайло Димитров)

Пирин (Благоевград): Янко Георгиев, Александър Дюлгеров, Андрей Йорданов, Казуки Такахаши, Красимир Станоев, Николай Бодуров (К), Петър Занев, Славчо Шоколаров (57 – Венцислав Бенгюзов), Станислав Костов (65 – Преслав Йорданов), Юлиян Попев (90 – Даниел Иванов), Китан Василев (65 – Юки Айзо)

RELATED ARTICLES

Most Popular