Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБанско"Пирин пее" под патронажа на президента Румен Радев

“Пирин пее” под патронажа на президента Румен Радев

ХVI-тият събор на народното творчество – „Пирин пее“ 2022 г., който ще се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в местността „Предел“, ще премине под патронажа на президента Румен Радев. През тази година се навършват и 60 години от първата среща на самодейците от областта, като на събитието за пореден път ще бъдат показани автентични образци от фолклора на Югозападния край. Традиционно в рамките на това събитие се организират и честванията посветени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание, а Община Разлог ще бъде за пореден път домакин на събитието.
За успешното преминаване на единственото по рода си събитие в областта, Оперативното бюро проведе работна среща, на която се коментира последователността от действия на всяка институция и конкретните изисквания за запазване живота и здравето на участниците и гостите на събора.
Областният управител Валери Сарандев, заместник областният управител Анита Коцелова, съвместно с Врид кмета на Община Разлог – Венцислав Гърменов и представители на институциите на територията на областта обсъдиха планове за съставени комисии за подготовка на маршрути, подсигуряване на временни водоизточници, електрозахранване, подготовка на сцени, терени за паркиране, информационни центрове и др.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular