Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевград„Пирин“ приема „Ботев“ тази вечер, ще търси втора победа срещу „канарчетата“ за...

„Пирин“ приема „Ботев“ тази вечер, ще търси втора победа срещу „канарчетата“ за сезона

 

Тази вечер от 19,45 часа на стадион “Христо Ботев” в Благоевград местният „Пирин“ приема „Ботев“ (Пловдив) в среща от 14-ия кръг на Първа професионална лига. И двата тима търсят трите точки, като “канарчетата” имат да си отмъщават за загубата в първия кръг с 0:1 в Коматево.

Всъщност „Пирин“ има точно две победи от началото на сезона, като и двете дойдоха срещу пловдивските отбори. Освен успеха над „Ботев“ (1:0) “орлетата” се разправиха и с „Локомотив“ (Пловдив) в 8-ия кръг с категоричното 5:0.

Двата отбора се намират на двете крайности в представянето си напоследък. „Пирин“ е в неприятна серия от 5 поредни мача без победа (1 загуба и 4 равенства). Всъщност в тези двубои благоевградчани вкараха само 1 гол и това също е доста притеснително.

„Ботев“ пък е на другия полюс. Отборът влезе в добра серия от 5 поредни мача без загуба (4 победи и 1 равенство). Ремито срещу „Дунав“ в предния кръг леко развали доброто впечатление, но е видимо, че пловдивчани са в подем и дори се изкачиха до 4-тата позиция в класирането, само на 4 точки от 3-тото място.

Домакините нямат твърде много проблеми преди началото на мача. Единствено Стилян Николов е наказан и няма да е на разположение на Милен Радуканов. Треньорът се очаква да пусне в игра Макенджиев на вратата и Попев, Ничев, Сандев и Башлиев в отбрана. Паланков и Костадинов ще са дефанзивните полузащитници, а Кирилов и Благов ще играят на двете крила. Костов ще води атаката, а Суда ще го подкрепя от по-задни позиции.

„Ботев“ пък пристига в Благоевград без контузените Афонсо и Крум Стоянов. В тяхно отсъствие Николай Киров се очаква да заложи на Чворович като вратар и Панов, Терзиев, Димов и Минев в отбрана. Балтанов ще изпълнява ролята на опорен халф, а Стивън Петков и Бризола ще са пред него в центъра на терена. Неделев и Ндонгала ще оперират по крилата, а Виана ще води атаката.

RELATED ARTICLES

Most Popular