Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт„Пирин“ стартира подготовка на 21 юни, Анти Рениа отива войник в Гърция,...

„Пирин“ стартира подготовка на 21 юни, Анти Рениа отива войник в Гърция, „Славия“ преговаря с халфа Конър Хендерсън

ОФК „Пирин“ (Благоевград) ще стартира подготовката си за новия сезон във Втора лига на 21 юни. Предварително изготвената програма включва лагери в Благоевград и Банско, като за втория са фиксирани дати от 08.07. до 20.07. Първенството на Втора лига пък ще започне на 28-29 юли.

Договорите на болшинството състезатели изтичат, като със сигурност до 2019-а контракти имат шестима играчи. Това са Костов, Башлиев, Благов, Чапов, Сандев и идващият от наем в Созопол Грозданов.

За съжаление се наложи разтрогването на договора с Анти Рения, който е принуден заради двойното си гражданство да влезе в гръцката казарма за девет месеца. Все още няма яснота по селекцията и кои от състезателите с изтичащи договори ще останат, като повече информация ще има в началото на юни месец. „Славия” преговаря с халфа Конър Хендерсън, съобщава kotasport. Разговорите са в начална фаза и все още няма яснота дали халфът ще заиграе при носителите на Купата на България.

“Белите” стягат солидна селекция с оглед на предстоящото участие на тима в квалификациите на Лига Европа. Столичани искат да се подсилят основно с футболисти от родното първенство, на които няма да им е нужен период на адаптация, тъй като предварителните кръгове чукат на вратата.

Младежкият национал на Ейре остави добри впечатления с играта си до сега. Ръководството на „орлетата“ бе подписало контракт с Хендерсън до 30 юни 2018 г. Той е полузащитник, на 26 години е и е продукт на академията на „Арсенал”. От началото на миналата година носеше екипа на „Ийстбърн Бороу“, а преди това е играл за „Ковънтри“, „Хъл Сити“, „Гримзби“ и „Кроули Таун“. За младежкия национален отбор на Ейре има 9 мача и 3 гола. Любопитното е, че като юноша има и 3 мача за юношеския национален отбор на Англия до 17 години.

Пристигна и лицензът за професионалния футбол, след като клубът отговори на минималните изисквания за Евротурнирите и Първа лига, но за съжаление ще трябва да играе от лятото във втория ешелон на българския футбол.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular