Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилПисателката Мария Лалева идва в Кюстендил

Писателката Мария Лалева идва в Кюстендил

На 10 май 2022 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъде представена книгата „Пасиансът на архангелите“ на Мария Лалева. Събитието се организира със съдействието на Училища Европа – Кюстендил.

Входът е свободен. Книгата ще може да бъде закупена на място, имате възможност да получите и личен автограф.

„Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа, се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Лалева.

Името на Мария Лалева е известно в съвременната българска литература още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донася романът „Живот в скалите“. Макар да излиза през октомври 2018 г., само за три месеца се превръща в бестселър на годината според класацията на престижната верига книжарници „Хеликон“. До днес „Живот в скалите“ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява:

● Топ 100 на „Хеликон“ за най-продавана книга 2019.
●   Топ 50 на „Хеликон“ за най-продаван български автор за 2019 и 2020.
●    Най-продавана книга на десетилетието според класацията на „Хеликон“ и единствен български автор в топ 10.

„Пасиансът на архангелите“ също не слиза от седмичните топ 10 класации на всички престижни вериги книжарници вече половин година, а изданието е предпочитан подарък по празниците, който читателите избират да подарят на близки и приятели.
Мария Лалева е отличена и с престижната награда „Жена на годината“ на сп. „Грация“ в категория „Култура“ за 2019 г. През същата година издава и стихосбирката си „Благословете Юда“.

RELATED ARTICLES

Most Popular