Monday, May 6, 2024
HomeРегионИхтиманПиян шофьор опита да избяга от полицаите в Ихтиман, но закъса в...

Пиян шофьор опита да избяга от полицаите в Ихтиман, но закъса в канавка

Трима нарушители на пътя са задържани през изминалото денонощие на територията на Ихтиман и Самоков, съобщиха от полицията.
Около 8 часа на 3 юли, в района на пътен възел Вакарел, автопатрул на РУ-Ихтиман се разминал с товарен автомобил „УАЗ“, тип фургон, без регистрационни табели. Полицейските служители го последвали с включен звуков и светлинен сигнал. Водачът отказал да спре и след около 2 км закъсал в канавката при опит да навлезе в крайпътна нива. Пристъпвайки към извършването на проверка, униформените установили водача и неговия спътник във видимо нетрезво състояние. Водачът категорично отказал да бъде тестван с техническо средство, както и да даде кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство.
Около 20.45 часа на бул. „Иван Вазов“ в Самоков пък, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от местен жител. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.68 промила алкохол в пробата му. Час преди полунощ в ареста на районното управление попаднал и втори почерпен шофьор. При проверката на лек автомобил „Форд Ка“ униформените изпробвали водача с дрегер, който отчел 1.99 промила алкохол в пробата на софиянеца. Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular