Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилПМГ „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил с европейска награда за STEM инициатива

ПМГ „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил с европейска награда за STEM инициатива

  • Координаторът на инициативата Биляна Йорданова получи грамота и сертификат за участие в иновативно обучение в Брюксел

 

Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил се включи в международната инициатива STEM Discovery Week 2019 – седмица, посветена на природните науки, технологиите, инженерните науки и математиката. Основният фокус през тази година беше върху учебните материали и ресурси и тяхното използване в образователните дейности. В края на месец април т.г. в училището се проведе Ден на отворените врати, където ученици и учители представиха по атрактивен и забавен начин науките, които се изучават.

В работна обстановка

Тази инициатива бе представена в блога на STEM Discovery Week 2019 и е единственият победител в състезанието на Scientix от България в това направление. Отличната оценка и челното място за ПМГ-Кюстендил в състезанието на European Schoolnet е за оригиналната идея и отличната реализация на провеждането на Ден на отворените врати. Scientix е общност за научно образование чрез европейски изследователски проект, съфинансиран от Европейската комисия в рамките на програма „Хоризонт 2020”.

Екипът на Scientix изпрати покана на Биляна Йорданова, координатор на инициативата от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, за участие в 30th Science Projects Workshop in the Future Classroom Lab в Брюксел, който се проведе в периода 14-16 юни 2019 г., където тя получи грамота и сертификат за участие в иновативното обучение.

Наградените за STEM инициатива

Биляна Йорданова бе един от четиримата учители от Кюстендил, които бяха наградени по време на 22-рото издание на “Учител на годината”, организирано от Синдиката на българските учители тази година. Тя получи статуетка в категория “Информационни технологии”, учител по информатика и информационни технологии в ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, за работата й с учениците по проекти в Европейската седмица на програмирането.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular