Monday, May 6, 2024
HomeРегионБанскоПовдигат обвинение на шофьора, ранил полицаи след луда гонка от две областни...

Повдигат обвинение на шофьора, ранил полицаи след луда гонка от две областни дирекции

Водачът “джигит” прелетя през КПП-та, шипове, полицейска кола и финишира в дърво

 

Районната прокуратура в Кюстендил повдига обвинение на 41-годишния шофьор, който в събота следобед рани двама полицаи след безпрецедентна гонка.
Мъжът бе задържан за 24 часа, а наблюдаващият прокурор удължи наложената мярка.

Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка “задържане под стража”.
Припомняме, че в събота 41-годишен от с.Пиперков чифлик причини пътнотранспортно произшествие в района между селата Нов чифлик и Багренци. Това стана след дълго разиграване на униформени от две Областни дирекции на МВР.
Водачът на “Мерцедес” първо предизвика какафония в Разлог, като по време на голямото международно състезание по колоездене „По стъпките на римляните“ навлиза в определеното трасе за велосипедисти. Опитът на полицаите да бъде спрян там “удря на камък”. Безуспешните действия продължават и по пътя от Банско, както и по главен път Е- 79. Така шофьорът “джигит” навлиза на територията на Кюстендилска област и поема в посока Кюстендил.

За да спрат безконтролните действия на 41-годишния водач, служителите от оперативните дежурни на областните дирекции на МВР– Благоевград и Кюстендил са били в непрестанна връзка. Оперативният дежурен на Областна дирекция на МВР – Кюстендил разпорежда изграждането на контролно-пропускателни пунктове. Водачът продължава да не се подчинява на подаваните сигнали от полицейските служители и продължава рисково да шофира. Той преминава през заграждения и шипове с твърде висока скорост, блъска служебен автомобил и се удря в крайпътно дърво.

Мъжът е изведен от автомобила и е задържан. Двамата полицаи са с травми. Единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, а другият е със счупен пръст на дясната ръка.

RELATED ARTICLES

Most Popular