Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникПодай ръка! Баба и внуче от Дрен имат нужда от помощ

Подай ръка! Баба и внуче от Дрен имат нужда от помощ

Съдбата на 78-годишната баба Менка и нейният 11-годишен внук Дени от радомирското село Дрен трогна стотици добротворци, с желание да помогнат на семейството. Бабата и внучето преживяват огромна трагедия, след като в един и същи ден губят двама членове на своето семейство. В рамките на 24 часа те се разделят завинаги с майката на детето Зоя, която губи битката с тежко заболяване, а няколко часа по-късно издъхва и дядото Деан, който пък не можал да понесе загубата на дъщеря си. Така момчето остава на грижите на баба си и неговата вуйна.

Историята на Менка и Дени е разказана от благотворителната организация – “Подай ръка! Заедно за по-добро бъдеще”, която организира кампания в помощ на семейството, изправено пред тежки житейски трудности. Една от тях е свързана и с това кой да поеме бъдещата грижа за момчето. По информация на семейството, детето има баща, който обаче до момента не се е грижел за него, нито е подкрепял семейството. Към днешна дата той е предявил иск за родителски права над Деси. Тийнейджърът категорично отказва да се премести да живее при него и на място, различно от дома, в който е отгледан. Той настоява да остане при своите близки, които и към момента продължават да се грижат за него. Екип на организацията оказва съдействие в кореспонденцията между институциите и поема адвокатската защита на семейството. За да гарантират спокойствие на семейството и отглеждането на Дени в добра семейна среда, от “Подай ръка! Заедно за по-добро бъдеще” стартират кампания. От своята официална страница доброволците съобщават, че са нужни средства за поемане на неотложни битови разходи, храна, и за цялостната грижа за детето.

Семейството има нужда от нови легла с матрак, спални комплекти, готварска печка, хладилник, пералня и двукрилен гардероб. Желаещите да помогнат могат да предоставят дрехи и обувки за момчето. Доброволците са с амбицията да осигурят на момчето детска стая и нормални условия за неговото обучение. За целта са необходими – бюро, стол, лаптоп, ученически материали, раница и др. Дени обожава футбола, а голямата му мечта е да тренира в Миньор (Перник).
Доброволците смятат, че детето има нужда от спокойствие и осигуряване на необходимата подкрепа, за да премине през житейските трудности и гарантират, че ще направят всичко по силите си, за да осигурят среда, в която Дени да живее нормално.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата за семейството чрез сметка:

BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
За Подай ръка ЗПДБ
Основание: Дарение за каузи на Подай ръка – 6

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Всеки, който желае може да подкрепи семейството и лично на място. Телефон за контакт: 0888/02-04-06

RELATED ARTICLES

Most Popular