Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПодменят 700 м водопровод в самоковското с. Алино

Подменят 700 м водопровод в самоковското с. Алино

Започна подмяната на 700 м водопровод в село Алино, Самоковско.

Кметът на общината Владимир Георгиев, директорът на дирекция ТСУЕП Красимира Костадинова и кметът на селото Борислав Брейчев в понеделник бяха на мястото, за да уточнят реализацията на строително-ремонтните дейности.

Във връзка с проблемите с водоснабдяването на Алино, които ескалираха много сериозно през това лято, се взе решение да се подмени водопроводът на улиците в ниската част на селото, където най-често се появяват аварии. Предвижда се на две улици да се подменят водопроводните тръби, като едната е тази, която се работи в момента. Тя е по-малка, но при нея най-често аварира водопроводът. Другата улица е една от основните в селото, които свързват долната махала с центъра. Очаква се подмяната на водопровода да приключи до края на август, като са предвидени след това да бъдат направени и довършителните дейности, чрез които ще се възстанови пътната настилка.

В село Алино преди няколко години се подмени изцяло външният водопровод, а преди година се направи ремонт и на част от вътрешния, посочват от общинската управа в Самоков.

 

Снимки: Община Самоков

RELATED ARTICLES

Most Popular