Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБлагоевградПожар вилня в дом за стари хора в Благоевград, обитателите са евакуирани

Пожар вилня в дом за стари хора в Благоевград, обитателите са евакуирани

  • При извеждане на възрастния мъж, който е с положителна проба за COVID-19, са спазени всички противоепидемични мерки

Пожар е горял тази сутрин в Дома за стари хора в благоевградския квартал “Струмско”. Сигналът е подаден малко преди 11 часа,  потвърди директорът на Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Благоевград инж. Георги Пармаков. На място са пристигнали четири екипа на противопожарната служба, а със съдействието на персонала на социалното заведение потребителите са изведени от сградата своевременно. Всички обитатели на дома „Света Петка“ са евакуирани успешно. При извеждане на възрастния мъж, настанен в дома, който е с положителна проба за COVID-19, са спазени всички противоепидемични мерки, посочи инж. Пармаков.

Пожарът е възникнал в една от стаите на обитателите в дома, на последния етаж на сградата. Към момента причината не е установена, тъй като все още има силно задимяване.

За по-малко от час огънят е бил потушен, уточни Георги Пармаков. Все още не е ясно колко сериозни са щетите и кога възрастните хора ще могат да бъдат върнати в дома.

Заради инцидента бяха преустановени и тестванията за коронавирус, които Районната здравна инспекция извършва в дома за стари хора. Снимки: БГнес

 

RELATED ARTICLES

Most Popular