Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилПожар изпепели покъщнина и дограма в кюстендилски апартамент

Пожар изпепели покъщнина и дограма в кюстендилски апартамент

Горя и камион за боклуци

Пожар нанесе щети на апартамент в Кюстендил. В неделния следобед граждани забелязват огън и дим да излиза от терасата на жилище, намиращо се на 11-и етаж на ул. „Цар Петър“ 13, и подават сигнал. На място пристига незабавно екип на РСПБЗН, който успява да потуши и локализира пожара. Вследствие на огъня е унищожена покъщнина и дограма. Причините за възникването му изяснява РУ-Кюстендил, няма пострадали хора.

Сутринта в понеделник пожарникарите отново бяха на крак. Причината – пожар в камиончето, което чисти боклуците по улиците на града. Инцидентът е станал на ул. “Христо Ботев” в района на Второ основно училище. Огънят бе потушен, а причините за възникването на пожара тепърва ще се изясняват.

За общо 7 пожара, гасени от екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни, съобщават от полицията. При 4 от тях са нанесени щети. Пожарът в спомагателна постройка в Дупница на ул. „Отовица” е унищожил 25 кв. м покривна конструкция, 5 куб.м дърва за огрев, спасени са 3 сгради от опожаряване. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, причините изяснява РУ-Дупница.

Късо съединение е причинило пожар в къща в с. Баланово вчера, унищожени са покривна конструкция – 5 кв. м, дограма, електрически циркуляр. Спасени от огъня са 2 сгради.

Пожарът в контейнер за отпадъци в Дупница е възникнал поради небрежно боравене с открит огън на 4.9.2020 г. Контейнерът е унищожен, противопожарният екип е спасил от опожаряване паркиран наблизо автомобил.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular