Monday, May 6, 2024
HomeРегионБобов долПолицаи от Бобов дол спасиха деца, провесени през отворен прозорец на 7...

Полицаи от Бобов дол спасиха деца, провесени през отворен прозорец на 7 етаж

Директорът на полицията в Кюстендил Светослав Григоров награди униформените Васил Василев и Георги Георгиев 

Служители на Районното управление „Полиция” са спасили две деца от падане от седмия етаж на блок в Бобов дол. Децата са на 3 и 4 години. Едното се е държало за прозореца и се разхождало от външната страна, а другото се било хванало за перваза, става ясно от разказа на униформените. Спасителите са Васил Василев и Георги Георгиев. Те са наградени от шефа на полицията в областта Светослав Григоров.

„Служителите Васил Василев и Георги Георгиев са си тръгвали от работа, когато получили сигнал, че две деца са в опасност – стоят на отворен прозорец на седмия етаж на блок в Бобов дол. Двамата веднага отишли на място. Всичко е завършило благополучно, няма пострадали. Полицаите са наградени от директора на ОД МВР -Кюстендил, с писмена похвала”, каза говорителят на полицията Катя Табачка.

Стана ясно още, че Василев и Георгиев са имали препятствия при опита да помогнат. Вратата на блока била заключена и се наложило да викат, за да бъдат чути от някого. По щастливо стечение на обстоятелствата виковете били чути от домоуправителката, която отключила.

Впоследствие се оказало, че не работи звънецът на апартамента. „Започнахме да блъскаме по вратата на апартамента, защото звънецът не работеше”, споделят полицаите. Майката на двете деца тъкмо ставала от сън. Отворила на полицаите с дете на ръце и обяснила, че не знае как другите деца са се озовали на опасния прозорец.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular