Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниПолицията атакува модерна наркооранжерия в село Сапарево! Откри над 30 кг канабис,...

Полицията атакува модерна наркооранжерия в село Сапарево! Откри над 30 кг канабис, отгледан като по учебник

Полицията атакува наркооранжерия в бившия стопански двор на село Сапарево. Вътре са открити над 600 стръка добре отгледан коноп, или приблизително около 30 килограма. Все още няма задържани. Разследващите проверяват собствеността на сградата, която на няколко пъти е продавана, както и договорите за наем на помещения към нея. Разследващите се натъкнали на обект, който е изграден по всички стандарти и представи за модерна оранжерия, създадена с цел отглеждане на канабис. Помещението разполагало с осветление, въздуховоди, отоплители и системи за проследяване на влагата. Проверяват се всички версии, включително и възможна връзка на обекта с двамата холандци, които в неделя вечерта попаднаха в Спешния център на Дупница и съобщиха, че са станали жертва на побой и грабеж в град Сапарева баня.
Припомняме, че нидерландски гражданин бе приет потънал в кръв и в безпомощно състояние в Бърза помощ в Дупница. Той бе придружаван от свой сънародник. Пребитият бе транспортиран в Пирогов с две счупени ръце , травма на гръдния кош и съмнение за счупен нос. Първоначално двамата бяха съобщили, че са станали жертви на грабеж и побой в курортния град, където им откраднали сумата от 400 лева и мобилните телефони. След проведен разпит дупнишките криминалисти установиха, че в обясненията на придружителя има доста разминавания и неясноти. Оказа се, че холандците са били нападнати в къща, но в самоковското село Клисура, където пребивавали от известно време. Причината да скрият първоначалните обстоятелства е, че и двамата са свързани с отглеждане и разпространение на наркотици. В разследването се включиха и полицаи от Самоков, които откриха къщата, където двамата са пребивавали .В имота бяха намерени следи от побоя, както и количества скрит канабис, а материалите по случая бяха предадени да Районно управление- Самоков, по компетентност.
Разследващи полицаи все още установяват дали има връзка на двамата нидерландски граждани с наркооранжерията в село Сапарево. На този етап липсва официална информация, която да потвърди или отхвърли подобна версия. Липсва и официален бюлетин от пресцентъра на Областната дирекция на МВР –Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular