Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаПолиция и жандармерия окупираха Дупница, провериха колите на ромите от "Гиздова махала"

Полиция и жандармерия окупираха Дупница, провериха колите на ромите от “Гиздова махала”

  • Търговски обекти в Бобошево и Сапарева баня също са били посетени от силите на реда, масово са се искали документи за самоличност

Масово струпване на полиция и жандармерия изненада цяла Дупница. Край районното управление бяха паркирани пет микробуса и пет джипа със служители на жандармерията, което впечатли дупничани. Силите на реда са били разпръснати за проверки из целия град и околните села.

Микробусите и джиповете на жандармерията

Операцията обхвана и общините Бобошево и Сапарева баня, които също са обслужвани от РУП – Дупница. Заедно с местните полицаи, криминалистите и частите на жандармерията проверяваха различни търговски обекти. Също така бяха спирани и автомобили, имало е проверки и в ромските махали в града. По данни на МВР операцията е била планова и в нейния ход са проверявани на документи за самоличност и автомобили.

Извършвани са още проверки по линията на данъчната система и незаконната миграция.
„Специализираната полицейска операция беше на територията, обслужвана от Районното управление в Дупница, която включва общините Дупница, Бобошево и Сапарева баня. Тя беше за противодействие на конвенционалната престъпност. Бяха посетени и малките и по-отдалечени селища.

В „Гиздова махала” са били проверявани автомобили и документи за самоличност.

Проверката бе за дейности, свързани с икономически нарушения, нарушения на обществения ред, проверка на документи за самоличност, нарушения на незаконната миграция и още редица теми.

Подробности в печатното издание

RELATED ARTICLES

Most Popular