Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниПоредна огнена трагедия! Пожар погуби 60-годишен мъж в Радомирско

Поредна огнена трагедия! Пожар погуби 60-годишен мъж в Радомирско

Камен ЯНЕВ
Мъж на 60 години е загинал при пожар в къща в Дебели Лаг, Радомирско. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон 112 малко след 14,00 ч. на 3 януари. На място са изпратени три екипа на РСПБЗН-Перник. В едно от помещенията огнеборците се натъкнали на безжизненото тяло на собственика.
Огънят е унищожил две стаи от къщата и 10 кв.м. покривна конструкция. Спасени са останалата част от имота и съседни сгради.
Произшествието е посетено от екип от Районното управление на полицията в Радомир и разследваща група на ОД на МВР-Перник. По случая е образувано досъдебно производство.
Това е втори смъртен случай при пожар в Пернишка област в рамките на една седмица. Припомняме, че на 27 декември, Стефановден, 75-годишен мъж изгоря в дома си в с.Дивля, община Земен. Причините за огненото бедствие са в процес на изясняване.
В навечерието на Бъдни вечер, 23 декември, пожар избухна в къща в град Радомир. Пострадал е собственикът на имота, който е получил изгаряния на китките на ръцете и на подбедрицата. 75-гоишният мъж, който е трудно подвижен, беше спасен от пожарникарите. По първоначални данни огънят е тръгнал от незагасена цигара.

RELATED ARTICLES

Most Popular