Wednesday, May 1, 2024
HomeБизнесПоставят нови електромеханични люлки за деца в Дупница

Поставят нови електромеханични люлки за деца в Дупница

Гоцеделчевска фирма иска да наеме 4 петна на пл. „Свобода”, ул. “Хан Крум“, в Градската градина и парка

Нови електромеханични люлки за деца ще бъдат разположени на  различни места в Дупница, става ясно от докладна записка до Общинския съвет. Във връзка с проявен интерес и подадено заявление от “ДАГ инвест” ЕООД, представлявано от Ангел  Димчев Бучков, кметът Методи Чимев иска съгласието на Общинския съвет за отдаване под наем чрез провеждане на публично оповестен  конкурс на части от 4 недвижими имота – публична общинска собственост, за разполагане на 4 преместваеми съоръжения – електромеханична люлка. Става въпрос за петна от по 4 кв. м, намиращи се в парк „Рила“, местността Корията, в землището на с. Бистрица, както и в Градската градина, на пл. „Свобода” и на ул. “Хан Крум“ в Дупница.

Предложението е местата да се включат в Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2021 г. Предлага се още Общинският съвет да вземе решение за отдаване под наем чрез публично оповестен конкурс на споменатите недвижими имоти, при начална наемна цена 50 лв. месечно. Дали предложението ще бъде прието, ще стане ясно след заседанието на местния парламент на 26-и т.м.

Справка в Търговския регистър показва, че “ДАГ инвест” ЕООД е с регистрация в гр. Гоце Делчев от 2008 г., нейният едноличен  собственик и управител Ангел Димчев Бучков е свързан с още 6 фирми, развиващи дейност в Благоевград и региона.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular