Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниПостоянен арест за Сашо Димитров от Кюстендил, обвинен за убийство на съпругата...

Постоянен арест за Сашо Димитров от Кюстендил, обвинен за убийство на съпругата си

  • 65-годишният мъж е лекуван в психиатрично отделение

 

Окръжен съд-Кюстендил остави без уважение молбата на 65-годишния Сашо Димитров от Кюстендил за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека. Той е обвинен за убийство на съпругата му Райка в кюстендилския квартал „Герена“, извършено в условията на домашно насилие.

Съдът, под председателството на съдия Евгения Стамова, счете, че не са налице обстоятелства за отпадане на обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. По делото има доказателства за предприети от обвиняемия действия по заличаване на следите от престъплението. Липсва здравословен проблем, който да води до промяна на мярката, пише още в мотивите на съда.

Сашо Димитров е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 22 януари тази година с определение на Окръжен съд – Кюстендил. През това време той е лекуван в Специализираната болница за лечение на лишени от свобода в гр. Ловеч, в психиатричното отделение, заради алкохолна зависимост. Здравословното му състояние се следи, като към момента не се налага болнично лечение.

Определението, с което Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 65-годишния Сашо Димитров, обвиняем за убийство на съпругата си, може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд в 3-дневен срок.

Припомняме, че на 18 януари 2020 г. в блок 184 в кв. “Герена” бе убита 63-годишната Райка Димитрова, а като обвиняем бе привлечен и задържан съпругът й Сашо Димитров. По време на гледане на мярката му в Окръжен съд-Кюстендил стана ясно, че той се е опитал да прикрие следите си от престъплението и да я погребе по бързия начин.

В съдебната зала тогава излязоха шокиращи подробности за случилото се след смъртта на Райка. Cлeд кaтo oбвиняeмият я yбил, тoй ce опитал максимално бързо дa пpикpиe следите cи и дa я погребе. Почистил кръвта пo тялoтo й, преоблякъл я и позвънил нa траурна aгeнция дa ce заеме c погребението. При преобличането служителка oт траурната aгeнция открила пpoбoдни рани пo цялото тяло, както и стари синини, и сигнализирала полицията. През това време Сашо ce опитал дa избърше кръвта пo стените в жилището и дори бе разлепил некролози. Жестокото убийство бе разкрито за часове от полицията и обвиняемият Сашо Димитров бе изправен пред съда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular