Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниПостоянен арест за 37-год. кюстендилец, опрял пистолет в главата на момиче

Постоянен арест за 37-год. кюстендилец, опрял пистолет в главата на момиче

 

Заплашил и приятелите й

 

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем за две престъпления – принуда със заплашване и закана за убийство, определи Районен съд – Кюстендил. Съдът уважи искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, направено от Районна прокуратура.

В искането на прокуратурата до съда се посочва, че 37 – годишният Н.А. е привлечен като обвиняем, за това че на 15.10.2023 г., в гр. Кюстендил  е принудил непълнолетно момиче да извърши нещо, противно на волята й – да се обади по телефона на приятелите си с БМВ да дойдат при тях, като е употребил за това сила – хванал я през устата и заплашване – опрял пистолет в главата, като й казал, че ако не се обади ще стреля – престъпление по чл. 143, ал.1 от НК.

Н. А. е обвиняем и затова, че на 15.10.2023 г. се е заканил с убийство на мъж, с думите – „Сега ще те убия“, опрял пистолет до стъклото на автомобила, в който седял пострадалия и произвел изстрел с пистолета, като заканването би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

Обвинението е за две тежки престъпления, заплашени са две лица – принуда със сила и заплашване на момиче, да повика свой приятели и закана за убийство към един от тях. С оглед високата степен на обществена опасност на двете престъпления, тъй като е използван пистолет и предишно, висящо дело на обвиняемия, е налице реална опасност от извършване на друго престъпление, се казва в мотивите на съдия Светослав Петров.

Определението на РС – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия Н. А. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular