Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаПострадалите непълнолетни при ПТП в Дупница продължават да са в тежко състояние

Пострадалите непълнолетни при ПТП в Дупница продължават да са в тежко състояние

Младежът, причинил катастрофата, не слиза от колата, твърдят дупничани

 

Продължава да е тежко състоянието на 17-годишните момичета, които пострадаха при тежка катастрофа на улица “Саморанска” в Дупница. “Едното от момичетата е преведено в столичната болница “Пирогов”. Тя бе приета в критично състояние. Направените изследвания показаха, че пострадалата е с раздробен трети лумбален прешлен на гръбначния стълб. След стабилизирате на състоянието и овладяване на травматичния шок тя бе транспортирана в София”, сподели управителят на частната болница “Св. Иван Рилски 2003”, д-р Ени Лефтеров. Другата пострадала продължава лечението си в местното лечебно заведение. Тя също е на 17-години и е постъпила със субдурален хематом-малък мозъчен кръвоизлив в главата. Момичето е в стабилно състояние.

Припомняме, че тежкият пътен инцидент е от петък вечерта, когато 20-годишен водач на лек автомобил  „Фолксваген“ се е движил с несъобразена за пътните условия скорост. Вследствие на това, той се удря в крайпътно дърво. Пострадали са двете непълнолетни пътнички в автомобила. По информация на ОДМВР- Кюстендил, тестовете на водача за употреба на алкохол и цигари са отрицателни.

Състоянието на двете пострадали непълнолетни момичета продължава да е сред най-коментираните в социалните групи в Дупница. Статус с едно и също съдържание е поставено на стените на десетки дупничани.

“Пиша този гневен пост с цел, някой да го прочете. Онзи ден стана тежка катастрофа преди село Самораново. 20 годишен идиот шофира колата, като вози в нея две момичета. Причинява тежка катастрофа, като едното момиче се бори за живота си, а другото е под лекарско наблюдение. Същият този водач на автомобил, след катастрофата отново шофира и е потенциален убиец по пътищата. Скъпи хора, замислете се, защото утре може да се окаже вашето дете или самите вие. Ценете живота си. Това, че дърпате балони или карате дрогирани не ви прави интересни, прави ви ЖАЛКИ. Спрете да шофирате колите си, когато сте под опиата на наркотични вещества. Питам се друго, след тази катастрофа, как полицията не си свърши работата и не отне книжката на този шофьор. Това вече става наглост. Потенциални убийци, шофират по улиците и убиват невинни хора. Питам се и друго, какви родители съществуват, щом след като знаят, че синът им е причинил катастрофа и две момичета са в болница, как им дава съвест да му дадат отново ключовете и той да шофира отново. Това граничи с малоумие. Надявам се, че тези думи някой ще ги прочете и може да достигнат до някой…” , гласи популярният призив.

Коментарите са разнопосочни, като дупничани обръщат особено внимание на факта, че продължава продажбата на балони с райски газ и тяхната масова употреба сред младежите, които често след тяхната употреба шофират или се качват в колите на приятелите си. Настоява се за по-висок полицейски и родителски контрол, с цел избягване на подобни тежки произшествия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular