Sunday, May 5, 2024
HomeКриминалниПотрошиха стъклата на десетки автомобили в Кюстендил

Потрошиха стъклата на десетки автомобили в Кюстендил

  • Съкратеният от мините Кр. Цветански: Засегнати са 2 коли на семейството ми, пускам жалба

 

Десетки собственици завариха автомобилите си с потрошени стъкла в Кюстендил. Това е поредно вандалско посегателство срещу леки коли в града. Вече няколко дни поред в Кюстендил се чупят стъкла на автомобили, а последният случай към момента е от събота сутринта, когато Красимир Цветански открива и двата семейни автомобила с изпочупени стъкла. „Нямам представа кой е и защо го е направил. Сутринта ги намерих и двете коли с изпочупени стъкла. Живеем в промишлената зона на Кюстендил – Соволски път. Едната от колите е на мен, а другата – на баща ми.

Веднага след случилото се подадохме сигнал до полицейското управление. Разбрахме, че има и други потърпевши. Полицията дойде, направиха опис какво е станало и снимаха. В понеделник (днес) ще пускам жалба“, сподели Красимир. По непотвърдена информация най-вероятно стъклата са счупени след стрелба с въздушна пушка. На място били открити и следи от сачми. „Как може това да се случва постоянно в града ни? Кой и защо го прави? Явно си има една групичка, която обикаля кварталите и чупи наред стъклата на автомобилите. До момента не сме чули да има задържани извършители. Щетите си остават за наша сметка, а вече потърпевшите сме десетки“, коментираха кюстендилци в социалните мрежи. “От двата пострадали автомобила само единият има каско. На никой нищо не сме направили, а и за първи път ни се случва такова нещо. Аз в момента съм на борсата. Иначе работих в мини „Бобов дол”, но ни съкратиха”, допълва още Красимир Цветански.

Ще припомним, че в началото на месеца без странични огледала останаха 12 автомобила, паркирани на бул. “Македония” в Кюстендил, а други коли пък бяха изрисувани с розов спрей в централната градска част на областния град.

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели

RELATED ARTICLES

Most Popular