Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетричПочетният гражданин на Петрич Евелина Николова ще се бори за бронз на...

Почетният гражданин на Петрич Евелина Николова ще се бори за бронз на европейското в Загреб

Почетният гражданин на Петрич Евелина Николова стигна до битка за бронзов медал на европейското първенство по борба в Загреб. Решаващият сблъсък предстои утре.

Трите представителки на България в срещите днес с лекота достигнаха до полуфиналите.

Мими Христова ще преследва втора европейска титла в кариерата си, след като се класира за финалите на европейското първенство в Загреб.

В полуфиналите при 62-килограмовите шампионката от 2020-а победи с 2:1 румънката Криста Инче, трета на европейското през 2022 г. А нейна съперничка за златотото утре ще бъде Ирина Рингачи (Молдова), №1 в света и Европа от 2021-а.

Преди 3 г. Мими Христова стана №1 в Европа в същата категория.

Другите ни две представителки днес ще спорят за бронза, след като загубиха полуфиналните битки.

Възпитаничката на школата в Самоков Биляна Дудова бе близо до успеха срещу Грейс Бюлен (Норвегия), втора на планетата от миналата година. Но времето не й стигна.
Световната и 4-кратна европейска шампионка губеше с 0:6 в категория до 62 кг, но успя да намали в резултата, а двубоят приключи с 6:7 в полза на чернокожата й съперничка.

При 57-килограмовите Евелина Николова падна с туш за 38 секунди от украинката Алина Акобя, световна вицешампионка от 2022-а и №1 в Европа от 2022-а. И утре ще атакува бронза.

RELATED ARTICLES

Most Popular