Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградПочна се: Консултации с партиите за съставяне на РИК в Кюстендил, Благоевград...

Почна се: Консултации с партиите за съставяне на РИК в Кюстендил, Благоевград и Перник

Областният управител на Кюстендил Александър Пандурски насрочи консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Те ще се проведат на 13 април от 10.00 часа в заседателната зала на Областната администрация.

По време на срещата трябва да бъдат определени членовете, секретарят, зам.-председателят и председателят на Районната избирателна комисия – Кюстендил, която комисия ще се заеме с подготовката и провеждането  на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на територията на област Кюстендил.
Участниците в консултациите трябва да направят писмени предложения за състава на РИК – Кюстендил.

Областният управител на Благоевград – Мария Димова насрочи консултациите за състава на Районната избирателна комисия – Благоевград. Консултациите ще се проведат на 14 април, неделя, от 10.00 часа в конферентната зала в сградата на Областната администрация.

Консултации за състава на Районна избирателна комисия за  Перник ще се проведат на 14 април от 11 ч. в зала “Струма” на Областната администрация, съобщиха и от кабинета на областния управител на Перник Людмил Веселинов.

В разговорите ще участват представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание, както и други партии и коалиции, които не са представени в 49-ия Парламент.

Консултациите с коалициите и политическите партии са на основание Изборния кодекс.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular