Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПо-ниски цени и по-добри условия за живот поискаха гласували в Механото в...

По-ниски цени и по-добри условия за живот поискаха гласували в Механото в Дупница

По-ниски цени, по-добра инфраструктура и по-висок стандарт на живота си пожелаха гласували в избирателни секции в Професионална гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов” (по-известно като Механото) в Дупница, които отговориха на въпроси на в. „Вяра”. Повечето от упражнилите правото си на вот и на тези избори посочиха, че не са доволни от условията, в които живеят. Имаше и такива, които не скриха, че са разочаровани от политиците, че са реалисти и не очакват големи промени.

Александър Методиев

„Пуснах бюлетина, защото чувствам това като мой дълг”, лаконична бе Лиляна Стоилова.

„Гласувах, въпреки разочарованито си. Като гледам какви са ни политическите лидери, не съм оптимист”, посочи Асен Симеонов.

„Гласуваме с надежда, че нещата в страната ще се подобрят. Положението в момента никак не ни харесва. Най-бедната страна сме в Европа. Младите хора продължават да бягат оттук. Доходите са ниски, скъпо е. Много трудно се живее. А политиците мислят само за собственото си благоденствие. Останалите сме на ръба”, коментира Владимир Кирилов.

 Стойне Кондов 
 Димитър Ангелов

„Гласувах. Искам да оправят махалата. При нас е много кал, много мизерия, вода нямаме”, каза 72-годишната Софка Атанасова.

„Гласувах за по-добро бъдеще. Очаквам животът на българина да се подобри”, бе отговорът на Димитър Ангелов, който е на 77 години.

„Гласувахме за това да има работа, да има увеличение на пенсиите, да има увеличение на детски надбавки и на майчинство. За друго за какво?! За храната – да се намалят цените на кашкавали, на сиренето, на яйцата! Ние не можем да вземем на децата си по едно парче кашкавал!”, заяви Зорка Кондева (64 г.) от кв. „Каваклия”.

„И аз гласувах с надежда да се намалят цените. С малки пенсии сме, нищо не можем да купим”, каза Александър Методиев (78 г.)

Зорка Кондева

„Гласувам – искам да има предприятия, да има работа, да се намалят цените на храните. Много са скъпи. Изнемогваме. Не само ние, ромите, но и българите изнемогват”, сподели Стойне Кондов  (68 г.).

Към 12 часа в изборния ден в Механото, където гласуват и живеещите в два от големите ромски квартала на града, избирателната активност бе ниска, въпреки че пред една от секциите имаше чакащи на опашка гласоподаватели. Впечатляващо бе това, че повечето от гласувалите и идващите да дадат гласа си бяха възрастни хора, пенсионери, както и роми. Обстановката беше спокойна.

Софка Атанасова

В същото време се забелязваше силно присъствие на полиция, включително и на патрул с автомобил със софийска регистрация. „Полицаите са по-активни на тези избори заради заплахите  за бомби от последните дни. Иначе е спокойно”, казаха от охраната на училището.

В община Дупница на тези парламентарни избори право на глас имаха 39 836 души, по данни на Дирекция ГРАО. На изборите през октомври миналата година гласоподавателите в общината са били 40 083.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular