Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПо предложение на ОбС шефа Гущеров съветниците гласуват за стартиране на конкурс...

По предложение на ОбС шефа Гущеров съветниците гласуват за стартиране на конкурс за постоянен управител на болницата в Дупница

 

Община Дупница да проведе конкурс за управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски” в града, предлага председателят на местния парламент Емил Гущеров. Докладната записка е в дневния ред на заседанието на ОбС, насрочено за 23 юни (петък). С приемането й съветниците ще дадат старт на провеждането на конкурсна процедура за избор на постоянен управител на общинското здравно заведение, начело на което сега е хирургът доц. Димитър Недин. Както е известно, той бе избран за временно управляващ болницата и назначен със срок до провеждане на конкурс, който изтича. Това се случи, след като спечелилият предишния конкурс д-р Владислав Миков подаде оставка.

Общинският съвет ще трябва да приеме и изискванията към кандидатите за управител. Те трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина, съответно дентална медицина или икономика, както и квалификация по здравен мениджмънт. Кандидатите трябва да имат най-малко 5 години трудов стаж като лекар или икономист. Ще трябва да представят и програма за развитието и дейността на болницата за тригодишен период.

Припомняме, че тази седмица Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу бившия временен управител на лечебното заведение Росен Тимчев. Обвинението е за упражняване на професия без съответна правоспособност, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница, в който се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенцията по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерството на образованието и науката е установено, че е неистинска.
“Нямам никакво съмнение, че обвиненията, които ми се отправят, са безпочвени и нямат никакво основание”, коментира Тимчев.

Междувременно от община Дупнича съобщиха вчера, че договорът за отпускане на кредит за общинската болница е вече факт. Документите бяха подписани в присъствието на зам.-кмета Олга Китанова, управителя на болничното заведение доц. д-р Димитър Недин и банката, която ще осигури 500 000 лева. До няколко дни сумата ще постъпи по сметката на МБАЛ “Св. Иван Рилски” и ще започнат разплащанията с различните просрочия към доставчици.

Доц. д-р Димитър Недин
Росен Тимчев
Олга Китанова
RELATED ARTICLES

Most Popular