Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБобов долПо стара българска традиция! С питка и мед ПП „Има такъв народ”...

По стара българска традиция! С питка и мед ПП „Има такъв народ” представи листата си за 10-и МИР Кюстендил в Бобов дол

Виктория Василева: Ще направим всичко, което е по силите ни, за да има редовно правителство

Нормализиране на цените на електроенергията и овладяване на здравната криза са сред най-спешните приоритети на партията

Политическа партия „Има такъв народ” (ИТН) ще положи всички усилия за съставяне на редовно правителство и разрешаване на всички неотложни проблеми, сред които са здравната криза и високите цени на тока. Това подчерта водачът на листата за 10 –и многомандатен избирателен район (МИР) Кюстендил Виктория Василева в Бобов дол, където в петък вечерта кандидат-депутатите на формацията се срещнаха с избиратели.

„В следващия парламент ще направим всичко, което е по нашите сили, за да има вече редовно правителство, да постигнем съгласие с останалите политически партии, така че най-сетне да може да направим всички онези спешни неща, които не търпят отлагане. А именно – да се нормализират цените на електроенергията в България, които стават убийствени и непосилни за хората от бизнеса. Цели бизнеси фалират, затварят. Това е може би задача номер 1. Следващата задача, която е изключително спешна, е да се справим със здравната криза. Епидемията показа всички недъзи на българското здравеопазване, и то в целия им блясък. Нещо, което от години всички говорят, но никой нищо не направи, В момента берем плодовете на това безхаберие, на говоренето само и нищоправене. Следващият ни приоритет, с който ще се заемем, е образованието. Защото образованието е в основата на съществуването на всеки един народ, на всяка една нация. Без образование не може да има нито икономика, нито бизнес, нито здравеопазване, нито каквото и да било. Образованието е това, което дава старта на нашите деца в живота, и е много важно този старт да бъде солиден и да им дава възможност за реализация. Най-добре би било да могат да се реализират тук, в България, а не да ги изпращаме по летищата за Европа и за света”, подчерта Василева.

Главният секретар на ИТН и депутат в предишния парламент от областта отбеляза, че по време на двете предизборни кампании е видяла в региона „отрудени хора, хора, загубили надежда и вяра в това, което предстои”. Посочи, че от партията се опитват да дадат надежда на хората за това, че не всичко е изгубено. „Все още имаме възможност и то е по-скоро наше задължение да си върнем държавата и живота. Ако само седим отстрани и гледаме и се оплакваме, очевидно нищо няма да се получи. Трябва всички активно да участваме в тази промяна, която желаем да се случи веднъж завинаги и да спрем по време на кампании и на избори само да си обещаваме едни неща, които след това да си остават само едни празни обещания”, добави Виктория Василева. Тя поясни, че акцентът на ИТН в тази кампания са качествата на техните кандидати, а не да казват колко са лоши другите.
„На първо място това, с което сме по-добри от останалите, са нашите експерти. Част от тях виждате и в листата на партия „Има такъв народ” за област Кюстендил. Хора, които цял живот са си изкарвали хляба със страшно много труд, и хора, които знаят цената на успеха и цената на хляба. За разлика от други хора, които цял живот са живели на държавната хранилка и на трапезата на общински и държавни фирми. Това са хора от частния бизнес, предприемачи, хора, които ежедневно се борят и с администрация, и с всички проблеми, които имат всички граждани в България. Другото нещо, с което сме силни, е нашата програма за управление. Може би единствената програма, която е изцяло от конкретни управленски мерки във всяка една сфера – здравеопазване, образование, селско стопанство, енергетика, култура и всичко, за каквото се сетите. За разлика от други партии, чиито програми са едни лозунги и красиви обещания, в нашата програма ние се ангажираме с конкретни мерки за конкретен срок, в който ще бъдат изпълнени. Няма друга политическа партия, която досега да е подхождала по този начин към избирателите си по време на кампания. Правим това с една-единствена цел – искаме да бъдем честни с хората и да не им обещаваме неизпълними неща. Може да поемем ангажимент за 2 или 3 конкретни неща, но те наистина да се случат. И затова смятам, че хората трябва да оценят точно тази честност и последователност. Другото, с което сме силни и различни от останалите политически партии, е, че ние сме единствените, зад които не стои никой. Ние не сме обвързани нито с икономически, нито с други политически структури. Зад нас не стоят олигарси, не стоят хора, които да ни дават пари, не стоят хора, които да ни диктуват как да гласуваме в Народното събрание. Ние гласуваме така, както ни казва нашата собствена съвест. И може би точно с това станахме неудобни за всички останали политически партии, защото ние не влязохме в техните схеми, не влязохме в тяхната игра и те за това не допуснаха да има правителство на „Има такъв народ””, обясни Василева.

Лице в лице с присъстващите на площада пред читалище „Христо Ботев” в едноименния квартал на миньорския град застанаха кандидатите за народни представители Снежанка Траянска – собственик на фирми за счетоводни и транспортни услуги и вещо лице към Окръжен съд – Кюстендил, д-р Здравко Данаилов -стоматолог в Дупница, Янек Кючуков – бивш футболист във ФК „Марек” в Дупница, бизнесдамата Лилия Станчева от Бобов дол, Милен Георгиев – общински координатор на партията в Кюстендил, кинезитерапевт и бизнесмен, Димитър Джоргов – общински координатор на ИТН в Сапарева баня.
Снежанка Траянска припомни, че страната ни има нужда от дълбока промяна. Ангажира се да отстоява интересите на област Кюстендил, ако бъде част от следващото 47-о Народно събрание.
„Едно от най-добрите намерения в програмата на „Има такъв народ” е да се решат проблемите в здравеопазването и в партията има хора, които способни да се справят с тези проблеми”, каза д-р Здравко Данаилов.
„Знам проблемите, знам и програмата на партията – развитието на масовия спорт, подобряване на базите, които са в окаяно състояние, за което мога да съм полезен”, посочи Янек Кючуков.
„Работила съм в ЦОФ и цеха за производство на обувки и знам какъв къртовски труд полагат всички тези хора, за какви мизерни заплати. Моето семейство живее тук, бизнесът ми е тук, децата ми учат тук. Искам моите деца утре, когато завършат училище, да са напълно конкурентоспособни на децата, завършили в София, Благоевград, Пловдив. Мисля, че абсолютно всички хора трябва да живеят достойно и да получават заплатите, които им се полагат за положения труд”, обясни Лилия Станчева пред съгражданите си.
„След като завърших университета, имах два варианта, както всички хора в България, да излетят или да останат тук, нещо да правят. Аз избрах втория вариант, но има много наши съграждани, които са избрали варианта да излетят. Според мен, за да се подготви достатъчно добра почва за тяхното развитие тук, това е начинът”, каза Милен Георгиев, който поясни, че се занимава с овощарство, търговия в международен мащаб и има спортен клуб.

„Младите хора трябва да останем в България, да сме активни, да сме дейни, защото от нас зависи как ще си подредим държавата. Вярвам в доброто бъдеще на страната ни. Вярвам в перспективите и доброто развитие на нашия район, в който имаме прекрасна природа, прекрасни, находчиви, предприемчиви хора. Има условия за развитие на туризъм, енергетика, земеделие, овощарство и мисля, че нашето място е тук, но за това трябва да се борим. Трябва всеки да положи усилия за развитието на нашата прекрасна страна”, смята Димитър Джоргов.

Кандидат-депутатите на ИТН призоваха бобовдолци на 14 ноември да гласуват с бюлетина номер 24. Присъстващите бяха почерпени с хляб и мед и имаха възможност да задават въпроси на номинираните за народни представители.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

RELATED ARTICLES

Most Popular