Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилПравят курс по църковно пеене в Кюстендил  

Правят курс по църковно пеене в Кюстендил  

 

Курс по църковно пеене за миряни организира архиерейското наместничество в Кюстендил. Целта е християните да изучат и усвоят песнопения от богослужения цикъл на православната църква и най-вече последованието и песнопенията на Светата литургия, с което да бъдат в помощ на енорийските си свещеници при извършване на богослужбите, съобщиха от архиерейското наместничество в града. Идеята е да бъде възстановена и древната практика при богослужения в храма или извън него присъстващите да отговарят на свещеническите възгласи.

Курсът ще се провежда един път седмично. Мястото и денят за провеждане на уроците ще бъдат уточнени, след като завърши записването на желаещите християни да участват в него. Курсът ще бъде воден от ставрофорен иконом Генади Генадиев, който е бивш музикант.

Припомняме, в началото на месеца в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил, отвори врати и първа неделна школа по вероучение за деца.
“Идеята ни е във всеки православен храм в Кюстендил и в селата, където има повече деца, да има такива школи по вероучение”, каза архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак.

RELATED ARTICLES

Most Popular