Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаПравят нови клетки за кучета в дупнишкия приют

Правят нови клетки за кучета в дупнишкия приют

Докато приютът е затворен за 6 месеца, в него ще текат ремонтни дейности

 

Общинският приют за безстопанствени кучета в Дупница затваря врати за срок от 6 месеца. Приютът е затворен преди дни, след като в Общинска администрация-Дупница е пристигнало писмо от ОДБХ-Кюстендил с разпореждане от началника от отдел “Здравеопазване на животните” д-р Емил Гъгнев. Целта е изпълнение на предписание от ОДБХ за изграждане на канализационна система в обекта.

Изграждането на една канализационна система включва строително-ремонтна дейност, която не може да се извърши, докато в клетките в приюта има настанени кучета. Това е нехуманно отношение и би довело до стрес и дискомфорт на същите, което е нарушение на ЗЗЖ, обясниха от общината.

За периода, в който обектът е спрян от експлоатация, ще бъдат предприети ремонтно-възстановителни дейности на административната сграда. Също така ще бъдат направени и  нови закрити (вътрешни) клетки на безстопанствените кучета.

В писмото от ОДБХ-Кюстендил се посочва, че регистрираното към приюта Ветеринарно лечебно заведение запазва дейността си на работа с цел осъществяване на ветеринарномедицински контрол на животните, останали в приюта до момента.

„За изпълнението на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Дупница уведомяваме населението, че са предприети действия по сключване на договор с друг регистриран по реда на чл. 137, ал.1 от ЗВД приют за безстопанствени животни. Искаме да приведем обекта в съответствие с действащото законодателство, като така ще осигурим най-добрите условия и грижи за животните в приюта», допълниха от общината.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular