Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятПревозвачи на протест в Страсбург и София срещу пакета "Мобилност"

Превозвачи на протест в Страсбург и София срещу пакета “Мобилност”

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна пакета “Мобилност” в транспортната комисия поради направените над 1200 поправки в него и обяви, че той ще се гласува на следващата пленарна сесия на 3 и 4 април в Брюксел. Въпреки това обаче българските превозвачи проведоха предвидения протест пред Европарламента в Страсбург.

Към българските превозвачи се присъединиха и техни колеги от Румъния, а протестиращите бяха подкрепени от колегите си от Полша, Литва и Латвия. Българските евродепутати, които се обърнаха към превозвачите, предупредиха, че това е тактическа, но не и окончателна победа.

Евродепутатът от Партията на европейските социалисти Момчил Неков: “Таяни каза, че пакет “Мобилност” няма да влезе в пленарната зала, но битката продължава, така че нека да сме заедно, да покажем, че те не могат да ни отрежат главата и че всеки има равен достъп на единния европейски пазар. Не на двойните стандарти във всякакви измерения”.

Протестиращите издигнаха лозунги от типа на: “Къде е Европейският съюз? Само на Запад ли?” и “Пакетът “Мобилност” – край на единния пазар”.

 

 

Източник: bnr.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular