Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаПреди и сега! Спомняте ли си Търговската улица в Станкето?

Преди и сега! Спомняте ли си Търговската улица в Станкето?

Това е търговската улица в Дупница, от времето, когато градът се е казвал Станке Димитров. От стария фотос е видно, че по улицата едно врече е имало пешеходни пътеки, а сградите впечатляват с уникална архитектура. В момента ул. „Николаевска” е пешеходна зона и по нея са накацали кафенета, бутици и заведения за бързо хранене.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Гледаш и не можеш да вярваш на очите си -градът е чист с пътна маркировка по асфалта,сградите в прилично състояние няма обрушени фасади прилича на европейски град.Как е постигнато това?Не са кметували Панчо,Соколов,Чимев,Чушкаро и още плеяда знайни незнайни герой,които доведоха до това Дупница да се превърне в ориента!

  2. А бе какво ми ги говориш такива, забравяш най-важното – в онези смутни, тъмни времена НЯМАШЕ БАНАНИ, човек, какви маркировки, каква чистота?! А сега, банани има за всеки, най-често голи банани….:)

  3. Имаше… Точно срещу пътеката беше фурна и какъв бюрек се правеше…

  4. Ей, като казахте, та се сетих за тая хлебарница, отдясно на двата пътни знака на втората снимка, бюрека беше невероятен, спомням си го и аз, а оттам купувахме и много хубав хляб, не знам как се водеше тогава, май беше 52 стотинки, или бъркам….Сега там като че ли е офис на мобилен оператор…

    • Точно до знаците беше “Шкембето”. Входа беше на самия ъгъл на сградата и се качваше се по 2-3 стълби. До него беше магазин за конфекция и платове, след това на другия ъгъл на карето – бакалия и след улицата, до стълбите, беше Централната фурна с бюрека и хубавия хляб – на мястото на магазина за дрехи и “Vivacom”.

Comments are closed.

Most Popular