Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаПредседателят на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов: Партизанщината се върна! Няма съд,...

Председателят на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов: Партизанщината се върна! Няма съд, има присъди!

  • 45-ото НС беше позор! Дано оценим ситуацията и се предпазим от още по-голям безпорядък, категоричен е д-р А. Паризов

  • Даниел Александров: Голяма част от българите останаха   подведени и излъгани на миналите избори

„Хаосът в политиката води до хаос в обществото, а хаосът в обществото е това, което виждаме днес – разделени, мразещи се и обедняващи хора”. Това заяви председателят на общинската организация на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов по време на предаване, което се излъчваше на живо във Facebook. Той  заедно с кандидатите за народни представители от област Кюстендил Даниел Александров и д-р Александър Паризов отговаряха на въпроси на граждани. В отговор на питането какво означава ред в хаоса, Константинов направи анализ на политическата и икономическа ситуация в страната след 45-ото Народно събрание и по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

„Хаос по принцип е изключително силна дума и винаги се свързва с негативни последствия. Хаосът в природата води до бедствия, в спорта – до големи загуби, в бизнеса – до фалити, в политиката – често до фалити на цели нации. За съжаление такива фалити в най-новата ни история като общество преживяхме няколко. И неслучайно думата „хаос” трябва да наведе всички здравомислещи хора към това какво ни очаква, като доказателствата са много. Ще дам десетки примери за това защо ние в ГЕРБ мислим, че цялата ситуация в държавата е хаос”, коментира Константинов, като направи ретроспекция на събитията веднага след изминалите парламентарни избори и решението на Слави Трифонов да върне мандата за управление на страната. По думите му партията на шоумена е излъгала своите гласоподаватели, отричайки се от това, за което са избрани.

„Хаос е тогава, когато една парламентарно представена партия получи искрено доверие и квалифицирано мнозинство от народните представители, има възможност да изпълни поетите обещания, заради които всъщност е вътре в това Народно събрание, и се откаже. Визирам партията на шоумена Слави Трифонов. 165 гласа декларираха подкрепа за промените, които би следвало да направи тази партия. Такова мнозинство не е имало или ако го е имало, е било преди повече от 20 години. Но лъжейки своите гласоподаватели, те се отрекоха от това, за което бяха избрани. Това беше първата стъпка, която трябва да покаже на всички нас къде ни водят тези хора. Бяха избрани да въведат мажоритарната избирателна система, но не го направиха. Това ще се случи според техния един-единствен приет закон, от общо 77 предложени, при първите редовно проведени парламентарни избори. В ситуацията, в която е България, и хаоса, предизвикан от президента Радев и подкрепящите го партии, това ще се случи, както казват дупничани „На кукуво лято”. Трябваше субсидията на партиите да стане 1 лев, само че видяхме реакцията на всички. Не само че не стана, но и никой не каза кога ще се случи това. На следващите редовни парламентарни избори или на следващото Пришествие. Същият този парламент си позволи да направи безпрецедентен в световен мащаб акт – да приеме един нищожен нормативен акт и това е мораториумът на правителството в оставка. За този хаос допринесе и многото говорене на десетките народни избраници от подкрепящите го Радев партии в посока какви добрини и какво светло бъдеще се очаква за народа. Всичко това се изрази в 77 внесени законопроекта. Ако някой си направи труда да ги извади от сайта на Народното събрание, без да е юрист, за голяма част от тях ще се смее с глас. И съвсем логично не беше приет нито един”, коментира Константинов. Според него създаденият хаос в 45-ото Народно събрание е целял незабелязано увеличаване на броя на секциите в Турция и дискредитиране на мерките по време на пандемията от Ковид-19. „Какво произведе хаосът, както се казва – риба се лови в мътна вода. Като поразмътихме водата, секциите в Турция ги направихме от 35 на близо 120. Това означава 50 000 гласа даром допълнително за ДПС. Но това – едно да говорим, а друго да правим – ние сме го наблюдавали в новата история на България още от далечната 97-а година насам многократно, та даже и преди това. Хаосът предизвика още едно голямо говорене за това как пандемията е съсипала бизнеса, живота и психиката на хората. Как Борисов и неговото правителство били крайно неадекватни, как всички мерки били едва ли не непопулярни, не стигали до хората, не стигали до бизнеса, чакали ги масови фалити. В същото време за повече от месец нито една от мерките не беше отречена, а всички те бяха препотвърдени”, припомни председателят на общинската организация на ГЕРБ в Дупница. Той обърна внимание и на действията на президента Румен Радев по отношение на Специализираната прокуратура и Специализирания съд.

„Хаос е, когато една държава воглаве с президента и подкрепящите го партии, иска целенасочено да закрие независими съдебни органи, с една-единствена цел – да облагодетелства тези, които са ощетени по някакъв начин от присъствието и наличието на тези органи. Напомням за намерението на голяма част от народните представители в 45-ото Народно събрание да закрият Специализирания съд и прокуратура. Това означава само едно – всички тези обвиняеми от Специализираната прокуратура през Специализирания съд олигарси и техните обвинения да стартират отначало от досъдебното производство в нов съд. Оставам на вас да прецените кой и защо имаше сметка това да се случи. Слава на бога, че нямаха време да го направят”, коментира Константинов.

Той постави акцент върху действията на служебното правителство,  масовите уволнения в държавната администрация, както и първите скандални разкрития, свързани с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и президентския секретар Пламен Узунов.

„След като беше назначено това правителство, всички виждате за какво става дума. Омраза, изчегъртване, набедяване и нищо повече. Пушек и шум! До момента уволнените държавни служители надхвърлят 1200 души на всички възлови постове,  във ведомства и министерства. И за никой от тези уволнени хора не чухме някакво обвинение освен голословни твърдения за корупция. Ами дайте да я видим тази корупция! Кой е корупцията, кой е получавал, от кого е получавал, кога е получавал? За това има независима съдебна система. За това има прокуратура. Кой каквото има – да заповяда и да го предостави. Да го даде на разследващите органи и да каже. Да излязат и да кажат – срещу този служител, в еди-кое си министерство днес подадох сигнал за това, че неправомерно е направил това и това, като е присвоил еди-какви си средства. В замяна – това не се случва, чуваме едни голословни обвинения и виждаме, че всички тези обвинители са се омазали до ушите. Може ли някой от наблюдаващите да си представи нормална държава и страна – членка на Европейския съюз, да има министър на вътрешните работи, който няма достъп до класифицирана информация. Може ли някой да си представи министъра на вътрешните работи вече повече от седмица да не дава обяснение по отношение на това защо не е декларирал пет апартамента, две къщи и имение на стойност повече от 2 млн. евро и откъде е този ресурс.

Може ли някой да си представи в нормална държава най-близкият съветник на президента Радев, който е вдъхновителят на сегашното правителство, Пламен Узунов, вече повече от месец да не може да обясни какви са тези подаръчни торбички, последвани от назначения. В същото време това нещо не получава по никакъв начин медийно отразяване, мина някъде между капките. Президентът излезе и каза, че подаръците са позволени, особено ако те са в подаръчни чантички. Ами, особено позволени са… След като след това следва назначение на роднина на този, който дава подаръчни торбички като шеф на митница. Голяма част от хората не са преживели Октомврийската революция и деветосептемврийския преврат, но усещането е всъщност, че партизанщината се е върнала до степен такава, че сме в месец септември 1944 година. Няма съд, има присъди. Няма доказателства, има обвинения.

Председателят на ГЕРБ в Дупница засегна и въпросите, свързани с обвиненията за подслушване на министри и скандалните разкрития около новоназначения шеф на НАП Румен Спецов.

„Вече  имаме министри, които раздават правосъдие. Не съд и не прокуратура внасят обвинения, а министри издават присъди. Докарахме го до там министър на вътрешните работи да разпорежда на служителите си да не спазват инструкциите на прокуратурата. Това и във Венецуела го няма. Стигнахме до там министри да ходят с папки и да казват – ние внесохме информация за това, че сме подслушвани. Ами, хайде да видим най-накрая кой, кога, как и защо е бил подслушван? Стигнахме до там шефът на НАП да бъде доказателствено обвинен, със съвсем конкретни доказателства и факти, че е прехвърлил фирма с огромни задължения на малоимотен гражданин и отсреща министърът на финансите да казва, че няма достатъчно данни това да е така. Питам този министър: какви повече данни му трябват от това, че продавачът е шефът на НАП, а купувач е малоимотен гражданин? Трябва да има присъда от патриарха ли, санкция от американския посланик или от руския такъв? Кой точно трябва да произнесе поне съмнението, някакво нелепо и нерегламентирано действие има от страна на този човек? Стигнахме до там министър на икономиката и министър на финансите в бивше съдружие да продават фирми с активи за милиони левове за по 4-5 хиляди лева и да няма обяснения пред обществото?”

В края на своя анализ Константинов заяви, че се надява на ново и по-нормално правителство, с което да се сложи край на хаоса в страната и от ГЕРБ ще работят в тази посока. Всички наши действия показаха и показват, че ние сме изключително диалогични и ще бъдем такива. С отворени ръце и обятия. Чакаме всички, с които можем да градим България. Ние не сме идеални, имаме грешки и сме си ги признали. И ще продължим да си ги признаваме, но в тази ситуация, която е днес, нищо добро не ни чака”, категоричен е местният лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов.

В предаването кандидатът за народен представител д-р Александър Паризов изрази разочарованието си от духа и дейността на 45-ото Народно събрание, което по думите му е било позор за нацията. Със своята дейност то е довело до безпорядък и загуба на доверието към институциите в страната. „Дано всички заедно оценим това, което се случва в момента, и дано се предпазим от още по-голям безпорядък”, коментира Паризов. Той  декларира, че работата на ГЕРБ ще бъде насочена към въвеждането на ред, успокоение и стабилност сред обществото.

Даниел Александров, който е втори в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в област Кюстендил, заяви, че след изминалите избори   голяма част от българите са останали подведени и излъгани. „Те дадоха своя глас за хора, които избягаха от отговорност. Аз лично никога не бих избягал от отговорност. Заставам винаги зад думите си. Това е, все едно да се готвя за голямо състезание, да отида на първенство или олимпиада и в деня на борбите да кажа на своите треньори, че днес не искам и няма да се боря. Считам, че по този начин аз предавам треньорите и България. Тези хора направиха точно това. Даде им се шанс да управляват и след това избягаха от отговорност. Това за мен е хаос”, категоричен бе Александров.

От щаба на коалиция ГЕРБ-СДС препотвърдиха, че остават отворени за диалог с всички, които имат желание да работят за интересите на страната, в името на реда и сигурността, а не в полза на хаоса, който вече се е настанил в живота на българите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

RELATED ARTICLES

Most Popular