Tuesday, April 30, 2024
HomeСпортПредседателят на лицензионната комисия към БФС Георги Лалев:

Председателят на лицензионната комисия към БФС Георги Лалев:

Истината, която феновете трябва да знаят за лиценза на стадиона в Петрич….

По повод разочарованието на футболните фенове в Петрич относно лишаването на ОФК Беласица от лиценз както за стадион Цар Самуил, така и в Микрево , и провеждането на официалните срещи на стадиона в Симитли, потърсихме за коментар отговорните длъжностни лица от БФС.
Председателят на лицензионната комисия на БФС Георги Лалев: “Преди година и половина при посещение на Комисията на НСБ „Цар Самуил” след направен обстоен преглед бяха дадени предписания както трябва да се направи за в бъдеще. При посещението ни през м.юни 2022 година останахме изумени от безхаберието на ръководството на клуба, които абсолютно нищо не бяха направили за този период. Теренът на стадиона не се намира в добро положение, съблекалните са заедно с душовете, които са недостатъчни, липсват стаи за съдии, делегат, видеонаблюдение на стадиона, обезопасяване на стадиона, сектора за гости и т.н. Във всичко това се увериха всички длъжностни лица, присъстващи на последната ни среща през м.юни. Посочен ни беше като резервен вариант стадиона в Микрево. Отидохме на място, където видяхме, че нещата също не са в ред. Теренът е засаден с детелина, неподстригана нарочно, за да изглежда всичко зелено; по трибуните нещата също не бяха в ред; в стаята на здравното лице живее работник на стадиона; в другите стаи – за съблекални и пресконференции – всичко беше в паяжини. На въпроса към отговорните длъжностни лица на ОФК Беласица „Вие идвали ли сте преди това, за да видите състоянието на клубната база”, отговорът беше – НЕ , Стигнахме до паркинга. Ето това е истината , която трябва да знаят феновете и спортната общественост на Петрич и не бива да ни винят затова, че не сме дали лиценз на стадион „Цар Самуил” и в Микрево. Моментът, в който се изпълнят нашите предписания, ние незабавно ще дойдем на пореден оглед и проверка и ако всичко е съгласно указанията , ще дадем от сърце необходимия лиценз”.
Председател на спортно-техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов от своя страна заяви: „Знаем, че Беласица беше дълги години в А група. В продължение на 13 години се мъчеше в аматьорските групи и дойде ред отново да се озоват във втора професионална лига. Нашата цел бе любителите на футбола в България да видят отново отбора на Беласица по българските терени, като това на този етап може да стане само чрез телевизия Диема спорт. При теглене на жребия на всички представители на клубовете беше изяснено, че мачовете ще се предават само в делнични дни. Съгласно Наредбата, когато първия отбор на даден клуб играе в почивен ден, то втория задължително трябва да играе в делничен ден. Такъв е случая с Беласица-Ботев-2 Пловдив. Ние в БФС сме учудени, че вместо да получим благодарност, получаваме упреци, като се изготвят декларации, отразени в медиите. След този скандал едва ли ще се дават повече мачове на Беласица по телевизията. Искам да добавя и нещо около отказа на лиценз за отбора на Беласица и на стадион Цар Самуил, и в Микрево. Трябва да се потърси сметка от досегашните ръководства на ОФК Беласица защо не се изпълняват предписанията, давани от оторизираните органи на БФС. Моментът, в който новото ръководство на ОФК Беласица Петрич си свърши работата и изпълни нашите предписания ,то ние ще дойдем на място и ще дадем лиценз за терена на стадион Цар Самуил или Микрево, за да докажем, че нямаме отрицателно отношение към Петрич или ОФК Беласица”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Преди година и половина стадиона далеч не е бил на Беласица, за да прави общината подобрения в “чужда къща”. Това ли са предложили “гениалните” мозъци в БФС. Да се правят ремонти за 250 бона в чузда къща? Това е все едно у дома да ми дойдете и да ми построите луксозен басейн в градината, пък дали ще ви дам да го ползвате не се знае. Може и да не ви дам ако реша. Ех, Ташко, Ташко… все си по плюнките. Не се измори да плюеш

Comments are closed.

Most Popular