Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаПредставят резултатите от проучването за минарална вода в Бистрица

Представят резултатите от проучването за минарална вода в Бистрица

Резултатите от проучването за находища на термоминерални води на територията на община Дупница ще бъдат представени в града тази седмица.
Презентацията на тема „Хидрогеоложка програма за разкриване и проучване на находища на термоминерални води в околностите на гр. Дупница” е насрочена за 1 август, четвъртък, от 11 часа в заседателната зала на партерния етаж на общината. На срещата са поканени общинските съветници и могат да присъстват граждани.

По първоначални данни на територията на с. Бистрица има минерална вода с температура 80 градуса. С проучването е бил ангажиран известният хидрогеолог проф. д-р Костадин Щерев. Очаква се експертът по минералните води да участва в презентацията. Припомняме, че община Дупница изготви инвестиционно предложение за изграждане на сондажен кладенец за разкриване на термоминерална вода в местността Арнаутски ливади в село Бистрица.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Да сигурно има минерална вода и в Бистрица.По времето на Комунизма и в Ресилово откриха минерална вода на 800 м дълбочина и температура 86 градуса ,ама бърза закопаха сондажа по нареждане на Кюстендил да не сакнат санаториумите в СапареваБаня.Старите помнят всичко !

  2. И в Крайни дол има менерална вода даже сондажа е направен на повече от 100 м но поради административни причини не е довършен

Comments are closed.

Most Popular