Monday, May 6, 2024
HomeСпортПред 500 фенове ФК "Кюстендил" представи отбора си за Трета югозападна лига...

Пред 500 фенове ФК “Кюстендил” представи отбора си за Трета югозападна лига на стадион “Осогово”

  • Играчите на Николай Николов нанесоха първа загуба на “Миньор” (Перник)

 

ФК “Кюстендил” нанесе първа загуба на “Миньор” (Перник) в контрола, след като се наложи с 3:1 над “чуковете” на стадион “Осогово”. Преди проверката домакините бяха официално представени пред своите фенове. И за двата тима годината е значима. След дълги години като първенец в селската група “Осогово” ФК “Кюстендил” ще направи дебют в Трета югозападна лига под ръководството на Николай Николов. За гостите тя е още по-паметна, тъй като на 27 юли “Миньор” (Перник) ще се изправи срещу „Миньор” (Чикаго) по случай 100-годишнината на пернишкия отбор.

Представянето на новака в Трета лига започна от Ивайло Иванов, на когото е поверена капитанската лента. Под аплодисментите на близо 500 фенове всеки един от играчите – Радослав Димитров, Хуго Гумиро, Боян Стойнев, Кирил Вълов, Виктор Анастасов, Александър Александров, Мартин Газиев, Пламен Петров-младши, Станислав Стоичков, Бойко Димитров, Любомир Христов, Любослав Александров, Тиаго Салафати, Виктор Мицаков, Емил Стоянов, Атанас Пенков, Адриян Бачовски, Йордан Йовчев, Даниел Христов, бе представен и излезе с дете от школата, като накрая това стана и с треньорския екип – Николай Николов, Мартин Йорданов и Красимир Петков.

След тях на терена излязоха и играчите на Юри Васев, а преди началото на мача прозвуча и “Мила Родино”.

За радост на ръководство и дошлите фенове играчите на Николай Николов записаха шеста поредна победа в изиграните шест до момента проверки.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута, след като Александър Александров-Аци получи чудесен пас от дълбочина и между двама защитници с прехвърлящ удар направи безпомощен вратаря на гостите Даниел Леонтиев за 1:0. Малко преди почивката Кристиян Слишков възстанови равенството след центриране отдясно.

През второто полувреме и в двата тима бяха извършени смени, но кюстендилци продължиха да доминират на терена и логично стигнаха до нови попадения. В 57-ата мин. Виктор Анастасов шутира, топката се отклони от крак на защитник и спря в мрежата зад Алекс Георгиев.

Крайното 3:1 оформи Любослав Александров секунди преди последния съдийски сигнал.

Последната проверка за ФК “Кюстендил” е тази събота, 27 юли, срещу “Септември” в Симитли.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular