Sunday, May 5, 2024
HomeСпортПрезидентът на ФК „Спортист” (Своге) Петър Веселинов: БФС да ревизира решението си...

Президентът на ФК „Спортист” (Своге) Петър Веселинов: БФС да ревизира решението си за първенствата в трета лига

Трета година вече Петър Веселинов  е президент на ФК „Спортист” от град Своге. Мъжкият отбор направи силен финал през есенния дял от първенството на групата.   Прекратяването на първенството заради извънредното положение обаче спря набраната скорост от отбора, което не се харесва на ръководството на клуба. Петър Веселинов бе поредният футболен ръководител от ЮЗ трета лига, който прие да изрази становището си по въпроси, интересуващи спортната общественост в момента:
-Как приемате решението на БФС за прекратяване на първенството?
-Като крайно неудачно. Ние направихме отлична зимна  подготовка и подобрихме още повече селекцията на мъжкия отбор. С две думи-създадохме организация за атакуване на първото място в крайното класиране, даващо право за влизане във втора професионална лига. Според мен, а такова е мнението и на цялото ни ръководство, е най-добре да продължи първенството. Ако се отмени извънредното положение на 13 май, няма да има никакви проблеми да се изиграят оставащите мачове от пролетния дял на настоящото първенство.  Другият вариант, който предлагам, е да се стигне до мачове баражи между първите осем отбора и нека при това положение да влезе  във втора професионална лига този отбор, който е най-заслужил.
Не  е редно на база моментното класиране да се определя първенецът на групата. Ако се играе бараж между първите два отбора в една среща, всичко може да се случи, затова е най-правилно да се изиграят на турнирен принцип мачове  между първите осем отбора.
-Имате ли материална база и финансова обезпеченост за евентуално участие във втора лига?
-Имаме два терена с естествено тревно покритие, на които има осветление, за да се ползват при по-високи температури в по-късен час за игра.  На официалния терен ще коригираме лукса на осветлението. Двете съблекални са с тангентори и  сауни. По отношение на финансирането нямаме никакви проблеми. Непрекъснато получаваме информации чрез медиите за отказване на отбори от професионалните групи поради финансов недоимък. Сега е моментът БФС да анализира кои отбори могат да играят безпроблемно в „Ефбет” и  втора лига и ако има свободни места, нека се поканят клубове, които имат финансови възможности и материална база, за да получат лиценз за участие в професионално първенство. Такива клубове има в момента в
третото ниво на българския футбол и няма да е грешка футболната централа да чуе мнението на всички нас, както го правят с отборите в професионалните групи. За мен решението на трета лига на БФС е прибързано, очакваме да размислят и дай Боже да се постъпи по на-правилния начин – да се доиграят мачовете от настоящото първенство.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular