Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияПремиерът провери изграждането на новия комплекс във военната база на специалните сили...

Премиерът провери изграждането на новия комплекс във военната база на специалните сили в Црънча

Министър-председателят Бойко Борисов провери изграждането на новия комплекс във военната база на специалните сили в Црънча. Това става известно от фейбук профила на премиера. При посещението си Борисов бе придружен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.
Новият комплекс се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. Строителството напредва с бързи темпове, правителството е осигурило 6 милиона лева, посочва Борисов. “Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме”, отбелязал премиерът.
По думите на Борисов правителството изпълнява всички поети ангажименти към българските военни. “Ще бъдат осигурени един милион патрона за нуждите на специалните сили. Закупуваме и 98 бронирани автомобилa от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане”, посочва на страницата си Борисов.
Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират срещу COVID-19.

RELATED ARTICLES

Most Popular