Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаПривърженици на „Възраждане“ блокираха ГКПП Гюешево

Привърженици на „Възраждане“ блокираха ГКПП Гюешево

Хората на Костадин Костадинов от Дупница, Кюстендил, Сапарева баня и Перник бранят българския лев

Активисти на “Възраждане” от Югозападна България блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт Гюешево. Начело на акцията бяха депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Един час продължи блокадата на пътя към ГКПП Гюешево от привърженици на „Възраждане“, движението беше затворено между 10:15 и 11:15 часа в неделя.

Протестът е предизвикан от решението на Конституционния съд от четвъртък.

С него беше отхвърлено искането на 49 народни представители да бъде установена противоконституционност на решението на парламента, който не допусна произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

В протеста участваха структури от Перник, Благоевград, Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и депутатите от „Възраждане“ Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Снимки – БТА

„Нямаме друг вариант освен да покажем на всички, че това беззаконие трябва да спре, а политиците да се научат да питат българите как да бъдат вземани важните за тях решения“, каза Цвета Рангелова.

Ще продължим на позицията си и протести ще има, каза Димо Дренчев, според когото референдум ще има и той “ще бъде проведен по начина, по който гласува българският народ на европейските избори”.

Протестът пропускаше периодично пътуващите от и за ГКПП Гюешево, защото организаторите заявиха, че не желаят да пречат на хората, а да изразят позицията си.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular