Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогПриеха бюджета на Разлог от над 36 млн. лв., болницата освободена от...

Приеха бюджета на Разлог от над 36 млн. лв., болницата освободена от такса смет

Общинският съвет в Разлог прие бюджета на общината за тази година с 14 гласа “за”, един против  и 5 въздържали се. Финансовата рамка на община Разлог  възлиза на 36 264 738 лв. В началото на заседанието бяха гласувани и отчетите на общинските фирми “Паркинги и гаражи”, Обреден дом, Регионално депо – Разлог и общинското предприятие Домашен социален  патронаж.

С решение на местния парламент МБАЛ Разлог бе освободена от заплащане на такса битови отпадъци за 2022 г. в размер на 975лв.

По време на дебатите за приемане на бюджета на общината бяха направени предложения от съветниците Николай Дундалов и Христо Зайков съответно за закупуване на машини/апарати за някои от платените паркинги в центъра на града, и преразпределение на средствата за спортни клубове в общината. Второто предложение на съветникът Зайков не бе подкрепено от съвениците, като идеята му бе да се разпределят допълнително средства в размер на 50 000 лева от предвидените за озеленяване и от продажба на общински жилища.

Той постави и въпросът с подобряване дейността на администрацията за привличане на инвестиции, и възможно изграждане на соларен парк, което ще позволи сериозна икономия на средства за енергийно потребление, и посочи, като пример община Пазарджик, където е създадено дружество и се работи активно по енергийната независимост на общината./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular