Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаПризнание за новата ММА-звезда със самоковски и дупнишки корени

Признание за новата ММА-звезда със самоковски и дупнишки корени

Дакота Дичева бе предизвикана от бивша претендентка за титла в UFC

Дакота Дичева, чиито баща е от Самоков, а част от семейството й живее в Дупница, събра много погледи след 11-тата си победа в 11-ти професионален ММА двубой.

Англичанката с български корени надделя над Лиза Маулдин (САЩ) с технически нокаут в първия рунд в двубой от главната карта на събитието PFL Сан Антонио.

Спортистката от Манчестър имаше нужда от по-малко от 3 минути и 54 секунди,  за да стигне до приключване в двубоя и така впечатли фенове, експери и други бойци.

Една от конкурентките на Дичева в категория муха, Таила Сантос, дори поиска битка с 25-годишната изгряваща звезда. Сантос е бивша претендентка за титлата в категория муха в UFC и според мнозина е трябвало да отнеме титлата на тогавашната шампионка Валентина Шевченко, но съдиите на двубоя присъдиха победата на киргизстанката.

С успеха си по-рано в петък Дичева оглави класирането в новия сезон в дивизията до 57 килограма при дамите. Още две жени събраха пълен актив от шест точки заради победи в първия рунд. Джена Бишоп и Таила Сантос приключиха съперничките си още в първата част, но го направиха за повече време.

Според правилника на PFL при равен брой точки, предимството е за този, който по-бързо е победил. Четвъртото място в момента делят шампионката на „Белатор“ Лиз Кармуш и Кана Уатанабе, които също записаха победи, но по точки. Те имат по 3 т.

Очаква се Дичева да участва в следващия кръг на PFL, който ще се проведе на 13 юни в Кънектикът.

Една от големите звезди на UFC Мераб Двалишвили изрази симпатиите си към англичанката с български корени.

„Тя е истински убиец“, написа „Машината“ в социалните мрежи, за да изкоментира поредния нокаут на „Опасната“.

Имаше период през миналата година, в който се твърдеше, че Дичева води преговори с UFC, но скоро след това тя стана шампион в европейската дивизия и ѝ бе обещано основаването на женска лига в категория „муха“ в световните серии. Обещанието бе спазено и сега тя е в спор за голямата награда от $1 млн., която идва с титлата в края на годината.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular