Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникПриказен коледен влак с парен локомотив ще пътува до Перник

Приказен коледен влак с парен локомотив ще пътува до Перник

БДЖ ще организира няколко коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, които да зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни, съобщиха от националния железопътен превозвач.

Коледен влак ще пътуват на 16 декември по маршрут София – Перник – София.

На 16 декември празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 9.00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще пристигне в 10.33 ч. Влакът ще бъде съставен от три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат малки и пораснали деца, пишат от БДЖ.

Преди да отпътуват обратно към София с коледния влак, всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник.

От Перник композицията ще тръгне в 14.35 ч. по маршрут през Владая и Горна баня и ще пристигне в София в 15.45 ч. Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Перник – София са 58 лева за възрастни и 29 лева за деца до 10 навършени години, с включени запазени места във влака.

На 17 декември също ще пътува коледен влак, като маршрутът е София – Банкя – София.

RELATED ARTICLES

Most Popular