Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПробация за ученици, откраднали мотопед в Дупница

Пробация за ученици, откраднали мотопед в Дупница

Районен съд – Дупница наложи наказания „Пробация“ на двама подсъдими, ученици от Община Дупница, които се признаха за виновни в кражба на мотопед. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата им.

Подсъдимите Р. Т., на 17 години и С. С., на 19 години се признават за виновни в това, че на 08.03.2022 година в град Дупница, на улица „Свети Иван Рилски“, в съучастие като съизвършители са отнели чужда движима вещ, а именно: мотопед „Пиаджо Чао“, на стойност 700 лв., от владението на С. З. от град Дупница, без неговото съгласие с намерение противозаконно да го присвоят. Макар и непълнолетни, двамата подсъдими са могли да разберат свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си – престъпление по чл. 194, ал. 1 , вр. с чл. 20, ал. 2, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.

Двамата подсъдими ще изтърпят наказание „Пробация“:

  1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, за 17 – годишния Р. Т.- два пъти седмично за срок от 1 година и 6 месеца, а за 19- годишния С . С. – два пъти седмично за срок от 1 година;
  2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител, съответно за срок от 1 година и 6 месеца и за срок от 1 година.

Определението на Районен съд – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular