Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияПрограмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни

Програмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни

До 30 юни се удължава срокът на действие на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Решението за това е одобрено от Министерски съвет като действащите в момента условия по програмата се запазват.

Въвежда се и допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на помощта по линия на програмата за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на войната в Украйна.

Във връзка с финализиране на разплащанията по Програмата и с оглед коректното верифициране на окончателните дължими суми към участниците, се въвежда допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на хуманитарната помощ, а именно представяне на попълнена Декларация за съответствие по образец съгласно Приложение № 4 към Програмата.

Декларацията се предоставя от законния представител на лицето, извършващо дейност в обекта, при поискване от администратора на помощта – Министерството на туризма. Същата се подписва с квалифициран електронен подпис и се подава чрез Системата за сигурно електронно връчване./БНТ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular